Jabuka

PXL-20250323-145910435.jpg

Ove sigurno nisu odavno isplative sa tolikim razmakom . I ja stalno po jedno jutro Vadim i samo jedan red Sadim na drugu stranu gde nikada nisu bile jabuke . Do sada povađeno preko 5 jutara. U mladom zasadu trenutno jutro jabuka i pola jutra krušaka a i to je za mene mnogo . Prvo nema ko da bere ma koliko god platio satnicu a drugo na pijacama nema više te količine prodaje a preprodavcima NEDAM.

Da pitam ove sto se bave jabukom. Da li je neko cuo za sortu Dzerzi mek? Prosle godine sam je kupio u rasadniku i posadio, ove godine cvetala. Na netu nisam nasao nikakvu informaciju.

Ove sigurno nisu odavno isplative sa tolikim razmakom . I ja stalno po jedno jutro Vadim i samo jedan red Sadim na drugu stranu gde nikada nisu bile jabuke . Do sada povađeno preko 5 jutara. U mladom zasadu trenutno jutro jabuka i pola jutra krušaka a i to je za mene mnogo . Prvo nema ko da bere ma koliko god platio satnicu a drugo na pijacama nema više te količine prodaje a preprodavcima NEDAM.
Juki kad mene je sve (7 jutara) povadjeno jesen 2023. 2024 bez jabuka sezona prosla. Bilo sadnje od 3.8 x 1.5 pa do 3.2 x 0.8 i sve je jednako pocupano.
Taj posao je po meni obezvredjen totalno, i dok je tako necemo ga raditi.

U subotu isključena hladnjača nadao sam se do jeseni ali nisam mislio do sledeće već do ove . Jutros -2,8 tako da je i ostatak voća pored kajsija prije nedelju dana obran i za ovu godinu .

Neces imati ozbiljnu stetu na -2.8.
Imao sam to vise puta. Ozbiljna steta je na -5 pa na gore. I kad traje duze, ako je kratkotrajno isto zna da prezivi.

Pozdrav. Na par mladih jabuka koje imam na okucnici poceli su da se suse vrhovi mladara. Onako su klonuli kao opareni. Zna li neko o cemu se radi. Jabuke su u dva navrata tretirane fungicidima u prethidnom periodu pre ovih kisnih dana zajedno sa ostalim vocem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh