talianu
Član
To je pepelnica,te zaražene mladare iseci i izbaci iz zasada a nastavi da prskaš nekim fungicidom da se ne širi. Dobra ti je atara za te vaške.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bakteriozna plemenjaca - ervinija napada jabuku, krusku i dunju , a ovo prolece je bilo idealno za infekciju bakterijom.
Bakterija udje na jednom mestu i odatle se siri , ti seces u zdrav deo ,tako da ostatak drveta ne bi trebalo da je zarazen , a dezinfekciju radis za svaki slucaj ,da bakteriju ne preneses na drugi rez slucajno, ako si prilikom prethodnog reza imao kontakt sa bakterijom.. Sad sam ja malo zakomplikovao ovo objasnjenje ,nadam se da razumes sta sam hteo da kazem i da sam upravu sa ovim oko bakterije..
Znaci nije celo drvo zarazeno vec tu gde je krenulo susenje je usla bakterija i krenula da se siri , zato seci cesce i dezinfekcija
kada seces do zdravog obavezno dezifinkuj makaze u varikini prilikom svakog secenja i ne bi bilo lose da isprskas sa antibiotikom Streptomicinom