ubovicratko
Član
Uzmes pupoljak ili granu neke stubaste jabuke i nakalemis na neku slabobujnu podlogu jabuke
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo podloga za koju sam postavio pitanje.
Ovo meni izgleda kao divlja kupina.
Jabuka nije sigurno
Evo podloga za koju sam postavio pitanje.
- - - - - - - - - -
Zna li neko šta je ili ko je krivac za ovo?
- - - - - - - - - -
Ne znam kakvo je stanje kod vas kod mene zlatni ne mrda ko da je februar.
Donja grančica GS da se uporedi koliko je ispupio gornje dve ZD.
Šta mislite kako će se ovaj razmak u cvetanju odraziti na oprašivanje? Za svaki slučaj tu je 8 društava pčela.
Jonagold je nijansu manji od GS .
Ovo je divlja ruza tj. sipurak. Po trnju bih rekao da je ideal smit(polimerijana) i koristi se kao podloga za ruze.Evo podloga za koju sam postavio pitanje.
Ovo meni izgleda kao divlja kupina.
Jabuka nije sigurno
Jabuku ili prskaš ili neprskaš,sa 5-6 prskanja je nećeš zaštititi,pogotovo kada je godina kao ova.
Ovo je divlja ruza tj. sipurak. Po trnju bih rekao da je ideal smit(polimerijana) i koristi se kao podloga za ruze.
Što bi reko naš narod: šipak....
Ok ti je rekla ali chorus ne koristi sam trebaš dodati preventivni fungicid!Meni je svastika zastitar i preporucila mi je :
- roze pupoljci CHORUS
- prvi cvetovi CHORUS
- opadanje cveta AKORD + SVIČ (ili GALOFUNGIN)
I ja preskacem misje usi jer do srede posle Uskrsa nisam kuci.
I ja bih voleo da znam te kombinacije koje će zaštititi jabuku u 5 prskanjaoces li mi ti rec tu kombinaciju ili ne
Mankogal, naprimer ...njoko aj mi bar i reci konkretno sta da dodam CHORUSU - treba mi malo pakovanje za 1-2 kante
Druže ceo voćnjak je u takvom stanju znači ni 1% ZD da krene ,nije prerodio prošle godine čak štaviše je podbacio.I meni tako malo sumnjivo deluju ti pupoljci na ZDPa prvo kreću cvetni pupoljci, znači grančica GS na sebi ima cvetni pupoljak koji je "krenuo" a iznad su grančice ZD na kojima pupoljci miruju. Ili je ZD prerodio prošle godine i sada ima jako malo rodnih pupoljaka ili su ove grane slučajno tako izabrane.
Cvetanje će verovatno biti u približno isto vreme.
Meni je svastika zastitar i preporucila mi je :
- roze pupoljci CHORUS
- prvi cvetovi CHORUS
- opadanje cveta AKORD + SVIČ (ili GALOFUNGIN)
I ja preskacem misje usi jer do srede posle Uskrsa nisam kuci.