Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
gde ima da se kupi sadnica topaz-a?Ugrenovic ima sredstvo Obsthormon24 protiv opadanja jabuke, alion je u Bosnaskoj Gradisci i ne prodaje u Srbiji.
Sredstvo na koje sam naisoa u Austriji Late -Val nije vise u saobracaju, isteklo odobrenje.
Ormorok sredstvo ? gdje naci, nema ga na internetu.
Ovo sredstvo Late Val je na bazi naftilsircetne kiseline i usporava formiranje drvenastog polstera izmedju peteljke i grane.
Imam jabuke ajdared i jako su pocele da opadaju. Citao sam ima tu vise razloga koje treba spreciti. Zavisi i od vrste jabuke.
Topaz npr. se drzi bez ikakvih problema.
Hvala kolegama na javljanju i komentarima.
OK. Vec sam obelezio redove u razmaku od 4m... Bice to "glavna " kombinacija, jer cu mozda da ubacim jos jednu od drugih vrsta, na jednom izdvojenom delu. Koji odnos treba da bude delišes - ajdared? Kada sam sadio badem rekli mi da ide jedan oprašivač na 3-4 rodne sorte... Da li je to u ovom slučaju bitno?[/QUOT
da je ovo moje, uradio bih ovako.
zasadio bih jabuku. glavna sorta, 70% ajdared, 30% ostalo. u ostalo bih strpo delises, i zlatni i crveni, jonagold- klon jonagored, jer je skroz crven. svakako mozes posaditi sorte koje volis, neces pogrijesiti, ali ces pogrijesiti kod nacina sadnje.
sadnja mora biti savremena i jedina ispravna GUSTA SADNJA, I KNIP SADNICE, OBAVEZNO.
znaci medjuredni razmak oko 3-3,5 m, a razmak izmedju sadnica oko 80 cm, maksimalno jedan metar