Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sto se tice cuvanja u plusnom rezimu, najzahvalniji je Ajdared jer se najbolje cuva. Mogao bi da se sacuva cak i do marta-aprila (ako ne i duze) ali ti to dosta zavisi od razlicitih faktora - npr. stepen zrelosti, krupnoca itd.Ali zato Ajdared ima najnizu cenu, sto u ovakvim godinama jeste bitno. Zlatni je ok, mozes ga cuvati barem do januara ili februara. Ako se odlucis za Greni, budi oprezan jer je on jako osetljiv na skald i trebalo bi ga se resavati vec u januaru. On je zato najskuplji. Svakako, glavno ti je dobro proberes robu, lagerujes samo dobar kvalitet i onda redovno pratis. Cim primetis neke negativne promene, odmah prodaj. Imas li neku ideju sta bi cuvao?Koja je jabuka najbolja da se stavi sada u hladnjacu na odrzavanje? Napravio sam panelnu plusnu hladnjacu kapaciteta nekih desetak tona i planiram da ubacim jabuku. Imate li neke savete? Hvala unapred
Najbolji je Greni, da ti prodam ja jedno 5t posto nemam vise mesta u hladnjaci i resim ti pola...
Ako je tretiran nekim antiskald preparatom onda moze duze da se cuva. Mada, ni tada ne bih preporucio nikom cuvanje u plusnom rezimu do tada. Jednostavno je preveliki rizik. Doduse, covek nije pominjao tretiranje bilo cime, a u tom slucaju Greni treba prodavati do januara.Greni potapan u Dpa izdrzao do avgusta bez ijedne mrlje... i to berba 2013. koja je itekako bila osetljiva na scald, ali ga slabo hoce u nasem kraju.
To sto ti mozda niko nece doci na noge, to ne znaci da ti neko brani da izvozis. Svako moze da se bavi izvozom, samo je potrebno da se nadje kupac, pripremi dokumentacija i ispostuju propisi. Naravno, nije lako i ne moze preko noci, ali ne postoji zabrana.Liskovac
Posalji mi kamion bilo koji nas Deltin ili Ruski bilo koji...
Za 22din bi ti dao sve sto me ceka na drvetu oko 6.5 vagona prve klase Ajdareda bez grada i bez venturije...
Ruski sleperi nisu za nas obicne smrtnike nego za nakupce preprodavce iz okoline Smedereva i Kragujevca i dr...