talianu
Član
Znam ja za to I to je u pravu,samo malo veća zezancija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ove godine okalemljeno za sopstvenu sadnju oko 300 kom AKSAM sorte za probu
zna li mozda neko nesto o njoj ili o APAC sorti,to joj je najslicnija
jedino sto znam (iz price neke) da sazrevaju u drugoj polovini jula,na netu nemogu naci nista
inace kalem grancice stigle iz Mostara
Gala je malo zahtjevnija sorta što se tiče proizvodnje. Tu naglasak stavljam na kemijsku prorjedu i obaveznu ručnu korekciju. Dobra rezidba, jedan plod po cvati, dobra (pogotovo) početna gnojidba dušikom (min. gnojivom i folijarnim), redovna izbalansirana gnojidba kvalitetnim folijarnim gnojivima su faktori koji dovode Galu (a i ostale sorte) do vrlo visokog postotka prve klase. Inače Gala se prodaje u kalibru 65 +, i kod nas to kupci pomalo prihvaćaju, dok je "vani" to normalno da je prva klasa 65 +. Što se boje tiče tu se mogu raditi male korekcije sa folijarnim gnojivima, a za odličnu obojenost najzaslužniji je izbor kvalitetnog sadnog materijala, položaj voćnjaka...Ja je imam oko 40 stabala i jos uvek ne umem da je proizvedem da bude i krupna i obojena.
Ukus je super, ali nesto mi ne stima.
a link nesto kod mene nece, jel otvorio neko?
Da li je ovo tačno? Priprema jodnog rastvora
Pozdrav svima razmisljam da zasadim vocnjak pa me zanima koju jabuku da posadim?