ubovicratko
Član
Klima ovde nije naklonjena, ali koliko vidim znaju oni sta rade, kolicine su 60t po hektaru prinosa.Industrija je zadnjih nekoliko godina konstantno bila duplo veca u reonu Vojvodine nego u Srbiji a kada kazem duplo to nije zanemarljiva razlika u ceni na veliku kolicinu a to je samo zato sto je ovde zastupljena mnogo veca ponuda nego u Vojvodini a npr visnja je cesto mnogo jeftinija u Merosini visnjarskom regionu nego u Smederevu ili Smederevskoj palanci i to se dogadja iz godine u godinu a cak i pored bolje cene u Vojvodini opet se vade jabukari masovno jer je koncepcija napravljena da se svi u lancu ograde i uzmu svoj deo osim proizvodjaca .Mislim da je i Milicic zazalio sto je usao u posao sa jabukom mozda i u najgorem vremenu za tu vocnu vrstu jer i pored malo bolje cene Vojvodina ima druge probleme u proizvodnji koji znaju i prate celokupnu proizvodnju tipa izmrzavanje zatim vetrove i oprasivanje i verovatno pojacana doza hemije zbog ucestalih magli i povecane vlaznosti
Covek ima firmu msm da njemu licno slabo ko moze uci u lanac ugradjivanja, e sad dal je zazalio ne znam, ali ono sto sam ja video je odlicne klase proizvod.
Vade jabuku i ovde ljudi koji imaju i po par hektara, jer ratarstvo je momentalno isplativije, sto ne znaci da se to nece promenuti.
A opet i ta industrija sto ti rece da je ovde, ovde otvaraju jer nije bilo nikakve industrije koja se nije zatvorila posle rata, pa je lakse naci radnu snagu, bar ja tako vidim.