Selekcija je čudo. Nažalost kod nas je i dalje na snazi negativna. Proces treba obrnuti. Ne očekujem da se preko noći dođe do pravih ljudi, ali se moraju menjati ti loši. U demokratiji se to radi na izborima. Ako neko sprovede revoluciju i dovede do promene sistema, onda će se to rešavati na drugi način. Dotle to može da se radi samo na izborima.
Ono što sam primetio kod nas jeste činjenica način na koji pristupamo ljudima i poslovima. Uvek gledamo da nas neko ne zezne. To je samo pokazatelj kako razmišlja taj pojedinac, odnosno on sam razmišlja kako se neko može zeznuti. Iz mojih nekih iskustava poslovnih, nikada nisam razmišljao o tome da li će neko da me zezne/prevari. To može da uradi samo jednom i više nećemo saradjivati. Iz mog koncepta iskrenosti, sve poslove završavam na vreme, odgovorno. Nikome nisam ostao dužan, a verujem da će i oni koji meni duguju platiti.
Imao sam ove godine iskustvo sa nekim kamiondzijom, koji je bio poprilično neprijatan preko telefona, kada sam mu govorio da ćemo mu isplatiti turu trule repe, jer su ga mnogi zeznuli. Tražio sam samo par dana strpljenja i da pronadjem način da to izvedem. Kada sam izveo, onda me je zvao i zahvaljivao mi se i pitao da li mogu da mu pomognem da dobije još neki posao. Takvi su naši ljudi, ali to je od nas napravila u poslednje vreme država, koja gleda samo da nas oglobi i zadovolji potrebe partijskog sistema. Država koja ne preza da stalno menja pravila igre. Seljaci to iskušavaju iz godine u godinu i prilagodjavaju se tome na taj način da oni zeznu državu. Mi smo da kažem u trci pacova, ko će koga da zezne. Kada se to okonča onda ćemo ići napred.