ban.novo selo
Član
17mX7m, Jasle planiram spolja da se hrani da stoje izmedju stubova. Od Vrsca nekih 60km. IDF planiram da ubacim unutra sad trenutno imam neke mesane sarole i bergamo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
PARE NE BACAMO vec radimo kvalitetno. Postujem svaciju ideju ali radim onako kako znam i mislim da je najbolje. Kolega kada napravite tu vasu slamaru postavite slike da vidimo kako izgleda. PozdravSTO BACATE PARE NA ZIDOVE?
treba spoiti funkcionalno a da malo kosta,idealni kozarnik ovcarnik je od bala slame,jetino,trajno i funkcionalno
pod od cigli koje propustaju osoku ili betonski i desetak centimetara piljevine pa prostirka,mada su cigle zakon
a ti limeni krovovi mi se ne dopadaju samo pomislim sta koze rade kad pljusak udari,ako su vezane ili ce se obesiti ili polomiti noge ..treba napraviti hranidbeni hodnik i sa obe strane boksove,treba predvideti prostor za koze,za jarice,za dviske i vrlo bitno POSEBNO izdvojen boks van objekta sa kozama za jarceve,znaci drvena konstrukcija ispunjena balama slame preko nje ona zivinarska zica i lepak za stiropor..idealno i leti i zimi,visina najmanje 2.7
Do 6m raspona sve rešavate prostim krovom bez oslona po sredini. Vidite tamo na objektima za mehanizaciju neko je kačio link za pdf fajl nekog hrvatskog udžbenika sa više građevinske. Rešeni primeri, fantastična stvarčica, ja sam skinuo fajl i na drugom računaru mi je. Ako se ne snađete pošaljite mi mejl u inbox, pa ću vam proslediti fajl u mejlu.
PS
nađeti linkovi Profesore, izvolite
http://www.gfos.unios.hr/portal/ima...ski/elementi-visokogradnje-ii/EV2-skripta.pdf
http://www.gfos.unios.hr/portal/ima.../elementi-visokogradnje-i/EV1_skripta_red.pdf
Napravite tehnicko rjesenje da mozete u svakom momentu da imate mogucnost da ovce podijelite u dva, tri, cetiri..boksa, ali isto tako i da u odredjenom momentu mozete imati i jedan skupni boks. To nije tehnicki zahtjevno, a iz vlastitog iskustva vam porucujem da je to nuzno neophodno, da sada ne elaboriram zasto.šta mislite da li je bolje deo za ovce podeliti u dva boksa sa kapacitetom od po 15 grla ili u veći broj bokseva sa manjim brojem grla? ...