MOMOSARIC
Član
Nepravda jeste , ali isto tako , sada da nam svima neko oduzme sve , i da svima podjednako , i da sve ide po zakonu od sada , nakon nekog vremena nebi svi imali isto , ni približno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad su dvehiljade i neke bile prve licitacije drzavne zemlje svi su mogli da ucestvuju pod istim uslovima i ratari i stocari. Istina je da je kod ratara bilo vece interesovanje i da su uzimali vise zemlje samo iz razloga sto su imali vise vremena od stocara koji su bili zauzeti stokom i bilo im je nezamislivo da uzmu np. 50ha zemlje u zakup. Vremenom i stocarima je doslo iz .upeta u glavu pa su se i oni opremili mehanizacijom i modernizovali farme. Samo sada utakmica vise nije ravnopravna i sada stocari mogu prvi da biraju zemlju i to po pocetnoj ceni i mogu kasnije ravnopravno sa ratarima da ucestvuju na licitacijama za zrmlju koja je preostala.Ja se bavim stocarstvom, i slazem sa sa onim sto @matic kaze, zato sam i dao ovakav predlog. Pogledajte onaj intervju maseg clana koji je u temu o ovcarstvu, da vidite sta kaze. Dok su samo ratari grabili zemlju bilo je ko njoka stocare neka muzu krave i ciste stale mi cemo da radimo zemlju. Sad kad stocari uzimaju zemlju sad je ej oni su tajkuni ovo ono, a svi mi stocari bi najradije da se otarasimo stoke i da sad preko zime mi je jedina briga temp na centralnom grejanju.
Neobavešten i kao jedan naš bivši političar. Što se tiče veličine na ovom forumu su mahom mala gazdinstva a po tvom mišljenju verovatno nebi trebalo da se nimalo napreduje. Otkud ti znaš koliko sam ja godina skupljao za taj kombaj i koja odricanja je imala zbog toga moja porodica.Vices mali si,a vozis lexiona.
Neznam koliko malih gazdinstava ima lexione .
To je laz.Neobavešten i kao jedan naš bivši političar. Što se tiče veličine na ovom forumu su mahom mala gazdinstva a po tvom mišljenju verovatno nebi trebalo da se nimalo napreduje. Otkud ti znaš koliko sam ja godina skupljao za taj kombaj i koja odricanja je imala zbog toga moja porodica.