kako bre nerealne?Jel ti poznajes nekog stočara da nije napredovao?Nije glavni problem stocara nedostatak zemlje vec nerealne cene otkupa njihovih proizvoda. Zemlja pripada koliko stocarima toliko i ratarima. Pa izvolte u utakmicu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kako bre nerealne?Jel ti poznajes nekog stočara da nije napredovao?Nije glavni problem stocara nedostatak zemlje vec nerealne cene otkupa njihovih proizvoda. Zemlja pripada koliko stocarima toliko i ratarima. Pa izvolte u utakmicu.
Pitanje koliko su napredovali od prodaje, a koliko od subvencija, premija i drugih vidova pomoci. Ipak znam vise ratara koji su se uzdigli. Da se razumemo ja se bavim i ratarstvom i stocarstvom, ali mi je ratarstvo number one.
Po tovnom grlu se se dosad davale subvencije koje su od ove godine uvećane za oko 50%. Shodno tome nebi trebalo da stočari i dalje imaju tu povlasticu pravo prečeg zakupa. Mahinacija je bilo od samog početka izdavanja u zakup(2007) i biće i u buduće ako se kaznene odredbe nebudu primenjivale u praksi. Pojedinci su se toliko osilili od tada raznim mahinacijama i jedni te isti se vrte u krug(u našem slučaju) tako da mi mali nemožemo licitacijom doći do iste. Da se razumemo nemam ništa protiv stočara, naponenuo sam pre nekih mesec dana da je ova mera u pripremi a uvertira je povećanje subvencija po grlu i koja je po mom mišljenju ispravna. Naravno da se neko neće složiti ali ima ona narodna- nemože i Jare i pare-.Ako ne bude prava preceg na osnovu zivotinja to ce biti direktno unistavanje svih koji su zagazili u stocarstvo.
Pa i zitarice neko treba da preradi pre trpeze,ali ne bi trebalo voditi ovaj razgovor uopste jer jedno bez drugog ne ide .Problem je u onome sto je uveo tu podeluA za stajnjak si kolega potpuno u pravu da zele svojoj zemlji dobro subvencionisali bi primenu stajnjaka{ne samo kroz kupovinu djubretarki}Samo ne treba zaboraviti i to da stoku ili mleko neke ruke treba da obrade u klanici ili u mlekari, pa su to neka brojnija radna mesta od onih rukovaoca mašinama za pretovar rasutog tereta žitarica.
Pride kumulativni efekat stajnjaka na resurs zemljišta.
Neki znaju pa su zato i batalili stočarstvo.Vidim ja da ratari ne znaju šta je to stočarstvo u pravom smislu a nikada neće ni znati jer vide ono što hoće da vide i što im je servirano.
Pa , koliko to rade stočari a koliko ratari ????????Valjda su ovi iz ministarstva videli koliko stocari rade pa resili zemlju da vrate ratarima, a stocari da se bave stocarstvom.
Vlasnici novijih claas kombajna....Po tovnom grlu se se dosad davale subvencije koje su od ove godine uvećane za oko 50%. Shodno tome nebi trebalo da stočari i dalje imaju tu povlasticu pravo prečeg zakupa. Mahinacija je bilo od samog početka izdavanja u zakup(2007) i biće i u buduće ako se kaznene odredbe nebudu primenjivale u praksi. Pojedinci su se toliko osilili od tada raznim mahinacijama i jedni te isti se vrte u krug(u našem slučaju) tako da mi mali nemožemo licitacijom doći do iste. Da se razumemo nemam ništa protiv stočara, naponenuo sam pre nekih mesec dana da je ova mera u pripremi a uvertira je povećanje subvencija po grlu i koja je po mom mišljenju ispravna. Naravno da se neko neće složiti ali ima ona narodna- nemože i Jare i pare-.
Svaka kobojagi promena nečega išla je nekim njihovim velikim investitorima ,pa videlio smo zakon o polj. zemljštu kako je ispao a hvalili ga kako je to za dobro malih,tako će biti i sada,džaba sada likuje i raduje se diklofen ,isti je kao ovi stočari koji kažu samo stočarima,iznenadićeš se ti dobro na šta će ovo ispasti na kraju.Biće sranja.To niko ne vidi nego ošini po stočarima jer su dobili sve na tacni.Meni mnogo bodu oči investitori koji su pokupili znatne količine zemljišta na 30 godina ali ovde oni nisu problem već bahati i alavi stočari na kojima se lome kola.
Zorane biće sada i za ne matičene krave što opet nije u redu prema drugoj strani koja matiči redovno ali da se ne prepiremo bez potrebe.