Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Malo smo se bavili temom zemljišta u Srbiji i regioni, koliko se isplati licitacija, ko kupuje njive u Rumuniji da li treba dozvoliti prodaju zemlje strancima http://www.ekspertmagazin.rs/default.aspx
Slavkovićeva je objasnila da se suncokret skida s površina gde su uzurpatori nepoznate osobe, dok su na razgovor pozvani oni za koje se zna da su uzurpirali državne njive. Za njih je utvrđena prosečna cena zakupa od 1.000 evra po hektaru i poslati su im pozivi za vansudsko poravnanje.
Bogami tablice za obracunavanje uslovnih grla za pravo preceg zakupa su momacki srezali. 1 june starosti od 6 do 12 meseci 0,3 uslovnog grla, a 1 ulovno grlo 0,7ha. Treba da ih bude sramota sa ovakvom kalkulacijom!
Kod nas su računali 6,5 tovljenika za 1 ha zemlje (6,5 tovljenika = jedno uslovno grlo = 1 ha)
Mada na kraju još množe sa ( čini mi se) 0.4
Npr. 10 ulovnih grla je 10 Ha puta 0.4 i na kraju dobiješ 4 ha zemlje
Radim ja juce njivu sto je vracena u restituciji, kad neki lik sa Zelenkom tanjira moju njivu do kanala, povuci potegni dodje gazda kaze evo meni su po pravu preceg zakupa za stocare izdali vodozastitni pojas zajedno sa kanalom i putem pored kanala.
Nasa njiva je pored kanala dugacka cca 450 m i taj vodozastitni pojas na jednom delu je 20m na jednom 2 m a na jednom nasa njiva preseca i taj kanal i nema njhovog pojasa.
Sve u svemu covek kaze nemoj se ljutiti al ja za tu povrsinu placam 25000-30000 din po Ha ......rekoh mu brate ce merimo i da ti platim...sta cu
Kaze on meni jednom coveku su izdali bagremar kao oranicu....ma katastrofa.......
Sto to nisu Penisu izdali .....
Evo citam da u Opstini Nova Crnja sva drzavna zemlja pripala ili dodeljena na licitaciji po 28000 din po ha 120 mladih poljoprivrednika , umesto njih trojice koji su ranije radili svu zemlju, eto moze se kad se hoce , tamo je i predsednik
opstine dobio zemlju Pera Milankov , ako ima neko iz te opstine neka isprica, svuda na lokalu nam pricaju drugacije, a eto moze se