Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Niko da kaze hvala drzavi od onih koji su do sad lako radili drzavnu zemlju i od toga stekli nesto.
Takimaje malo i kad rade nekoliko hiljada hektara državne zemlje. Uvek su korak ispred nas malih, imaju informacije iz prve ruke(lokalne samouprave) i uvek se prilagođavaju novonastalim situacijama. Ranije su imali gazdinstva koja za njih licitiraju a sada je nova moda stočari čast izuzecima koji se mere u promilima.Niko da kaze hvala drzavi od onih koji su do sad lako radili drzavnu zemlju i od toga stekli nesto.
Moju dedovinu i sad radi drzava ili izdaje nekom, tako da to nije tema.
Ove reci cujem na svakom koraku u svakom selu, paori koji su jedva dosli do nekog hektara zemlje i to posteno placali drzavi zakup i odvodnjavanje opet su udaljeni od d.zemlje, a od ove godine i svi manji stocari nece dobiti jer imaju zemlju u registru! A stocari koji daju u pod zakup ce opet dobiti jer nemaju zemlje u vlasnistvu ni u registru, i Matijevic sa 30 000ha zemlje ce dobiti po pravu preceg zakupa i njemu slicni ce dobiti i lokalni gadovi- muljatori ce nekom liznuti cmar da se ucipe, samo obican seljanin paor koji je zadovoljan kad zakupi 5-10ha d.zemlje nece moci!Pa idu ka tome da drzavna zemlja bude ne pristupacna nama manjima. Lako se oni dogovore sa dvoje ljudi nego sa nama. Svake godine sve manje na licitaciji, 2006-1200ha a sada 220 ha, govorim za moje selo. Dok kod drugih i nema drzavne za ratare, odjedared svi stocari itd.
Na koji tabor konkretno mislis da treba da se zahvale? Ja garantujem da mislis na nekog sitnijeg paora, jer nekom lokalnom tajkunu nebi smeo tako da se obratis, morao bi malo drugacijeNiko da kaze hvala drzavi od onih koji su do sad lako radili drzavnu zemlju i od toga stekli nesto.