Izdavanje državne zemlje u zakup

@ bradonja s petokrakom

Ajde baš da vidimo koliko ćeš se dugo suzdržati od komentarisanja.

Mi idemo sa "Zelenom strankom", i samostalno na izbore, a tih "zelenih" sa SPS-om nema ukupno koliko samo nas poljoprivrednika iz Pazove ::namigivanje::.
Mora nešto da se promeni, a drugačije neide!

- - - - - - - - - -

http://www.zelenastranka.rs/
http://www.blic.rs/vesti/politika/zelena-stranka-nismo-u-koaliciji-sa-sds-i-ldp-na-izbore-idemo-samostalno/1ymxthl

Neverovatno, al' i ovo prolazi, cime su legalizovali uzurpaciju. Ko je uleteo na vreme uzorao i sad se prijavio, bolje prošao od svih nas koji smo išli na redovne licitacije. Sramota.
Da smo mi ovako u većini nesto uradili, zavrsili bi u ćorku kao i ova petorica.

@Diklofen

"Ona je manjim delom svih nas i najvecim delom Svapska".

Ovo ne mogu da ti prećutim.

Ne mogu da prećutim 28. jul 1914. negde na Savi, Cer ili Kolubaru, Mačvu, Glasinac, Mojkovac, Prokletije, Ocrkavlje, Omlađe, Toplicu, dalje, Beograd 6. april 1941, Kragujevac jesen 1941., Kraljevo jesen 1941., Užice jesen 1941., logor Crveni Krst Niš, logor Banjicu, Gestapo u Đušinoj (današnji rudarsko-geološki fakultet Beograd), logor Buhenvald, logor Dahau, logor Osnabrik, strelište Senjak Pljevlja, Pljevlja zima 1943., Iđoš proleće 1944.

Ne mogu da ti prećutim jer je na svakoj pomenutoj tački ostala glava nekoga od onih što mi je prababa rodila. Nije tamo neka daleka ili mitska, nego ona što mi je rodila dedu, koji mi je rodio oca, koji je rodio mene.

Milioni nas u Srbiji smo sa ovakvom porodičnom istorijom.

I zato: ŠVAPSKA ZEMLjA JE U ŠVAPSKOJ !!!

Ono što je bilo folksdojčersko je deo ratne odštete Jugoslaviji.

Dalje ne komentarišem. Aj uzdravlju

Ovo gore, boldovano, je istina, svidjala se ta istina nama ili ne.

A dali zemlju od tebe da uzme svaba iz Sanada, ili Beckereka zbog Molidorfa ili zbog Knicanina... Ili zbog jesena '44/proleca '45...?
((mada ovaj iz Sanada nije imao ama bas nikakve veze s logorom Dahau...)).

Stvarno pricas... samo da bi pricao. Malo pre nego sto nesto napises zamisli da li ima svrhu siriti (tu mrznju) ili ne... Ne da se vidi da nisi potkovan iz nekih stvari, nego i nekulturno je.

Uvek navodim ovaj primer paora kad mi neko kaže kako je ova vlast nešto uradila (zato što sam tu malo upoznat a ubeđen sam da je u svim oblastima ista stvar). Radio sam kao asistent 2011/2012 i obišao gomilu gazdinstava. Svi su nas pljuvali i mislili da uzimamo njihove pare a imali su 14k, solidne cene i realnu mogućnost da zakupe državnu zemlju. Imali su i pravo na protest kad im se nešto ne svidi i kanale da iznesu svoje mišljenje.

Gomila stvari je bila nakaradna i ja sam "pljuvao" Petrovića i nesposobnost MINPOLJa i stvarno mi je izgledalo da ne može gore, ali uvek može gore-i to mnogo gore :).
Sada nema savetodavaca, subvencije teže nuli, cene isto, DRžavnu zemlju ne samo što je sve teže zakupiti nego je uskoro neće ni biti jer će se prodati...Agencija za agrarna plaćanja još nije kompletirana-nema IPA5, stočarstvo -katastrofa...
Ako neko protestvuje može da očekuje batine i zatvor a ne pregovore (koji su ranije bili predmet sprdnje)...
I što je najgore ako pogledate dešavanja od 2000. Veselinov, Dulić, Živkov, Milosavljević, Dragin, Petrović, Knežević i Bogosavljević - vidi se da uvek može gore i stvarno nisam dovoljno vizionar da zamislim stepen destrukcije sledećeg ministarstva bez obzira iz koje partije bio.

Slican stav imamo. Moj stav je da svaka sledeca vlast je bila samo gora. U svakom pogledu. Gde je kraj i potpuni debalk ne znam. Ovi su uspeli da legalizuju uzurpaciju i da sve to prodje olako. U medijima nista posebno. Uspeli su da naprave medijski mrak, da imaju gomilu clanova koji se nadaju nekoj drzavnoj fotelji i da penzioneri glasaju za njih jer su im SMANJILI penzije, kako bi bilo bolje. Koliko su isprani mozgovi da nekom smanjis penziju i da opet glasa za tebe.

Ma ajde da ne idemo u off sa tim Svabama i ostalim sto je bilo.
Ja vas sad pitam sledece:znam za jednu njivu pored moje da se radi bespravno.Ima mozda 6ha a u sklopu licitacionog broja je jos 27ha livade.Zato je niko nije izlicitirao jer placa 33ha a radi 6ha.Covek je tu posejao psenicu.I sta sad ako ja predam zahtev u opstinu pre njega?Haha pa to je sad luda kuca.

Pa da anarhija, a na tv se cuti. Kod nas su jesenas napravili licitaciju, i limitirali na 2o ha i aj mi sretni konacno svi mogu uzeti pa u drugom krugu ko oce vise uzme jos i kad je ostalo za drugi krug 2000 ha odjednom minis. Zabranilo 2 krug, a slucajno sad imamo nekog iz slovacke investitora kome bas to treba... A najgore svi cute. Aj ja bi da vam kazem da razmislite o tome gde zivite i za koga cete glasati...

Slican stav imamo. Moj stav je da svaka sledeca vlast je bila samo gora. U svakom pogledu. Gde je kraj i potpuni debalk ne znam. Ovi su uspeli da legalizuju uzurpaciju i da sve to prodje olako. U medijima nista posebno. Uspeli su da naprave medijski mrak, da imaju gomilu clanova koji se nadaju nekoj drzavnoj fotelji i da penzioneri glasaju za njih jer su im SMANJILI penzije, kako bi bilo bolje. Koliko su isprani mozgovi da nekom smanjis penziju i da opet glasa za tebe.
I Slobu su držali penzioneri a ne dela.
Sama reč u naslovu ove teme govori-Državna zemlja.Prema tome Država će taditi sa njom šta hoće i formiraće uslove koje hoće.
Ako se ta državna zemlja podeli svim građanima ove zemlje onda bi važila pravila arende.

U uuu ne mogu dabse nacudin cudu. Mnogo ste drcni da bi shvatili da ne moze vise kao sto je bilo.Sve me dovodite do razmisljanja

- - - - - - - - - -

Pa viste do sada radili tu drzavnu zemlju po sistemu ko ima jacu pesnicu veci pajser i dtrica u opstini.Iz postova se moze zakljuciti da je vazelo nepisano pravilo zakaci plug i opi dok ti je volja.Ocete u evropu pa stim moracete u zakonske okvire da svoje ponazanje uvedete.Al ste se navukli na drzavu,daj zemlju daj za istu sub(po mogucnosti sto vece) i sve je potamane.Bese lepo ako se ne varam bese.

- - - - - - - - - -

Pa viste do sada radili tu drzavnu zemlju po sistemu ko ima jacu pesnicu veci pajser i dtrica u opstini.Iz postova se moze zakljuciti da je vazelo nepisano pravilo zakaci plug i opi dok ti je volja.Ocete u evropu pa stim moracete u zakonske okvire da svoje ponazanje uvedete.Al ste se navukli na drzavu,daj zemlju daj za istu sub(po mogucnosti sto vece) i sve je potamane.Bese lepo ako se ne varam bese.

I Slobu su držali penzioneri a ne dela.
Sama reč u naslovu ove teme govori-Državna zemlja.Prema tome Država će taditi sa njom šta hoće i formiraće uslove koje hoće.
Ako se ta državna zemlja podeli svim građanima ove zemlje onda bi važila pravila arende.
Nije drzava neka imaginarna licnost koja eto postoji i treba da radi po nahodjenju.
Drzava su gradjani ove zemlje koji su se generacijama borili, izgubili krvi i krvi da bi zadrzali ovu zemlju. I sta onda treba neko iz Bg da gazduje i komanduje iz solitera ?

Drzava je ta koja time gazduje svakom komevse ne svidja ima pravo da stane u koloni i kao ovi sa b istoka trazi azil u kojoj se zemlji ne gusi njegova prava.

Ako je svako rekao šta ima oko ovoga u Gakovu, da se više ne ponavljamo moglo bi se pričati malo i o izdavanju državne zemlje u ostalim delovima Srbije.

Ovo nije sad neki poziv da se o tome više ne piše, oni koji nisu se još oglasili po tome pitanju su dobro došli, ali bi bilo zgodno da se oni koji su napisali svoje mišljenje više ne ponavljaju u istoj temi.

Ma ajde da ne idemo u off sa tim Svabama i ostalim sto je bilo.
Ja vas sad pitam sledece:znam za jednu njivu pored moje da se radi bespravno.Ima mozda 6ha a u sklopu licitacionog broja je jos 27ha livade.Zato je niko nije izlicitirao jer placa 33ha a radi 6ha.Covek je tu posejao psenicu.I sta sad ako ja predam zahtev u opstinu pre njega?Haha pa to je sad luda kuca.
zahtev se predaje zajedno sa utvrdjenim stanjem sa terena,znači zakačiš plug i zoveš poljočuvara da te slika i sa njegovim zapinsikom ti si uzurpator i imas pravo da to prijavis da obradjuješ :ppozdrav:

Nazad
Vrh