Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Diklofen
"Ona je manjim delom svih nas i najvecim delom Svapska".
Ovo ne mogu da ti prećutim.
Ne mogu da prećutim 28. jul 1914. negde na Savi, Cer ili Kolubaru, Mačvu, Glasinac, Mojkovac, Prokletije, Ocrkavlje, Omlađe, Toplicu, dalje, Beograd 6. april 1941, Kragujevac jesen 1941., Kraljevo jesen 1941., Užice jesen 1941., logor Crveni Krst Niš, logor Banjicu, Gestapo u Đušinoj (današnji rudarsko-geološki fakultet Beograd), logor Buhenvald, logor Dahau, logor Osnabrik, strelište Senjak Pljevlja, Pljevlja zima 1943., Iđoš proleće 1944.
Ne mogu da ti prećutim jer je na svakoj pomenutoj tački ostala glava nekoga od onih što mi je prababa rodila. Nije tamo neka daleka ili mitska, nego ona što mi je rodila dedu, koji mi je rodio oca, koji je rodio mene.
Milioni nas u Srbiji smo sa ovakvom porodičnom istorijom.
I zato: ŠVAPSKA ZEMLjA JE U ŠVAPSKOJ !!!
Ono što je bilo folksdojčersko je deo ratne odštete Jugoslaviji.
Dalje ne komentarišem. Aj uzdravlju
I Slobu su držali penzioneri a ne dela.Slican stav imamo. Moj stav je da svaka sledeca vlast je bila samo gora. U svakom pogledu. Gde je kraj i potpuni debalk ne znam. Ovi su uspeli da legalizuju uzurpaciju i da sve to prodje olako. U medijima nista posebno. Uspeli su da naprave medijski mrak, da imaju gomilu clanova koji se nadaju nekoj drzavnoj fotelji i da penzioneri glasaju za njih jer su im SMANJILI penzije, kako bi bilo bolje. Koliko su isprani mozgovi da nekom smanjis penziju i da opet glasa za tebe.
Nije drzava neka imaginarna licnost koja eto postoji i treba da radi po nahodjenju.I Slobu su držali penzioneri a ne dela.
Sama reč u naslovu ove teme govori-Državna zemlja.Prema tome Država će taditi sa njom šta hoće i formiraće uslove koje hoće.
Ako se ta državna zemlja podeli svim građanima ove zemlje onda bi važila pravila arende.
zahtev se predaje zajedno sa utvrdjenim stanjem sa terena,znači zakačiš plug i zoveš poljočuvara da te slika i sa njegovim zapinsikom ti si uzurpator i imas pravo da to prijavis da obradjuješMa ajde da ne idemo u off sa tim Svabama i ostalim sto je bilo.
Ja vas sad pitam sledece:znam za jednu njivu pored moje da se radi bespravno.Ima mozda 6ha a u sklopu licitacionog broja je jos 27ha livade.Zato je niko nije izlicitirao jer placa 33ha a radi 6ha.Covek je tu posejao psenicu.I sta sad ako ja predam zahtev u opstinu pre njega?Haha pa to je sad luda kuca.