Izdavanje državne zemlje u zakup

Polako, jos se ne zna ko ce skinuti usev na toj otetoj zemlji. Nece mestani sedeti skrstenih ruku. Bilo je slucajeva gde su poznati tajkuni orali, sejali, prskali ali nisu skinuli usev.

@Bojčetić

Ako misliš na ovu zemlju u Gakovu, to nije oteta zemlja. Prema onom što se da saznati iz medija to je zemlja u posedu privrednog subjekta ad Graničar. Ovde su policija i sud osujetili krivično delo razbojništva.

Ja ne vidim nikakvu razliku između pokušaja ovih seljaka da otmu tu zemlju Graničaru i situacije da neko pokuša da obrađuje tvoju zemlju.

Ispravi me ako grešim.

Ako si mislio na neku drugu zemlju, izvini nismo se razumeli... neka posluži kao objašnjenje slučaja Gakovo.

@Coci

Traktori na džadu i tražiti povlačenje zaključka vlade kojim se aboliraju uzurpatori i nesposobne lokalne samouprave.

Taj zaključak je u svakom slučaju nezakonit, LSV je tu potpuno u pravu.

Sva zemlja koja nije data po pravu prečeg zakupa da ide na licitaciju. Pa prvi krug, pa drugi krug. Ili gde je bio prvi, da se raspiše i drugi krug.

To što je neko orao i sejao jesenas je zanemarivo. Zakon daje za pravo ubiranje takvog useva, a logično tumačenjem zakona u cilju otklanjanja veće štete i povrata u pređašnje stanje, daje pravo preoravanje nelegalnog useva.

Dalje, urgentan zahtev Ustavnom sudu za ocenu zakonitosti famoznog zaključka.

Rok da lokal raspiše licitaciju beše 31. 03. jel tako ? Čim istekne taj rok i prijave tužilaštvu protiv odgovornih za nečinjenje.

Nema šta pošten seljak da se obračunava sa uzurpatorima, to je posao države. Seljak vrši pritisak na državu i lokalnu samoupravu da se poštuje postojeći zakon.

Tri blokirane džade sa zahtevima za poštovanje zakona i protiv nesposobnih lokalnih vlasti u jeku izborne kampanje su dovoljno jak adut.

@Bojčetić

Ako misliš na ovu zemlju u Gakovu, to nije oteta zemlja. Prema onom što se da saznati iz medija to je zemlja u posedu privrednog subjekta ad Graničar. Ovde su policija i sud osujetili krivično delo razbojništva.

Ja ne vidim nikakvu razliku između pokušaja ovih seljaka da otmu tu zemlju Graničaru i situacije da neko pokuša da obrađuje tvoju zemlju.

Ispravi me ako grešim.

Ja cu te ispraviti jer debelo gresis.
- 4000 ha zemlje, DRZAVNE, radio je Granicar iz Gakova.
- Licitacija za tih 4000ha za 2016. tj ovu proizvodnu godinu je trebala biti jesenas po planu i programu za 2015!
- Do 31.3 je rok za usvajanje plana i programa za 2016. Sto znaci da su ''ukrali'' godinu dana!
- Onaj koji udje u posed, pravno ili bespravno, dok ne skine usev ne izlazi iz njega. Mozes samo da ga tuzis!
Ima tu jos puno toga serviranog po medijima, i to uspesno servirarano, da bi se istina zamaskirala i seljaci blatili! Toliko.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

U ovoj godini je uzurpator. Tj nije on nego Vladimir Vrbaski iz Srbobrana, pod izgovorom da se sacuva Granicar i radnici. Sve te vesti imate na internetu od ranije, dok nije pocela hajka, samo treba ukrstiti price.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Dakle, Graničar je prethodnih godina zakupljivao u kontinuitetu istih 4.000ha ? Naglašavam ISTIH 4.000ha ! Ove jeseni i zime lokal nije raspisivao licitaciju i Graničar po inerciji nastavlja da obrađuje zemljište koje obrađuje prethodnih 50 godina iako je zakup istekao prošle jeseni ? Je li tako?

Ko je vlasnik kapitala ad Graničar ? Kada je zaključen ugovor o kooperaciji sa dotičnim Vrbaškim ?

Šta se zbiva sa ostatkom državnog zemljišta u SO Sombor ?

Nemam ja vremena sada da istražujem po netu, a ni posebnog interesa. Pokušavam ako umem i mogu čim da pomognem zainteresovanima za državnu zemlju uopšte. Bez namere da nekom solim pamet ili ga grdim.

Dakle, Graničar je prethodnih godina zakupljivao u kontinuitetu istih 4.000ha ? Naglašavam ISTIH 4.000ha ! Ove jeseni i zime lokal nije raspisivao licitaciju i Graničar po inerciji nastavlja da obrađuje zemljište koje obrađuje prethodnih 50 godina iako je zakup istekao prošle jeseni ? Je li tako?

Ko je vlasnik kapitala ad Graničar ? Kada je zaključen ugovor o kooperaciji sa dotičnim Vrbaškim ?

Šta se zbiva sa ostatkom državnog zemljišta u SO Sombor ?

Nemam ja vremena sada da istražujem po netu, a ni posebnog interesa. Pokušavam ako umem i mogu čim da pomognem zainteresovanima za državnu zemlju uopšte. Bez namere da nekom solim pamet ili ga grdim.
Koja bre inercija? Sta to lupas?Zemlja je drzavna i treba da ide na licitaciju.Koliko je Granicarova toliko je i od svih nas ili bi bar tako trebalo.Stecajni direktori su trenutno jedni od nejvecih kriminalaca u drzavi.Sprega sa lokalnom samoupravom ih je digla u nebesa.Namerno se ne raspisuju konkursi da bi se upravo ovo desavalo.Cena zakupa je recimo 50000rsd po ha a sad ce je Granicar raditi za 18000rsd po ha jel je to republicki prosek.
Jako me nervira sto ovde ima ljudi koji sve zanju i shvataju ali se prave ludi zarad ulaska u raspravu i povecanja broja postova.

@Bojčetić

Ispravi me ako grešim.

Ako si mislio na neku drugu zemlju, izvini nismo se razumeli... neka posluži kao objašnjenje slučaja Gakovo.

@Coci

Traktori na džadu i tražiti povlačenje zaključka vlade kojim se aboliraju uzurpatori i nesposobne lokalne samouprave.

Taj zaključak je u svakom slučaju nezakonit, LSV je tu potpuno u pravu.

Sva zemlja koja nije data po pravu prečeg zakupa da ide na licitaciju. Pa prvi krug, pa drugi krug. Ili gde je bio prvi, da se raspiše i drugi krug.

To što je neko orao i sejao jesenas je zanemarivo. Zakon daje za pravo ubiranje takvog useva, a logično tumačenjem zakona u cilju otklanjanja veće štete i povrata u pređašnje stanje, daje pravo preoravanje nelegalnog useva.

Dalje, urgentan zahtev Ustavnom sudu za ocenu zakonitosti famoznog zaključka.

Rok da lokal raspiše licitaciju beše 31. 03. jel tako ? Čim istekne taj rok i prijave tužilaštvu protiv odgovornih za nečinjenje.

Nema šta pošten seljak da se obračunava sa uzurpatorima, to je posao države. Seljak vrši pritisak na državu i lokalnu samoupravu da se poštuje postojeći zakon.

Tri blokirane džade sa zahtevima za poštovanje zakona i protiv nesposobnih lokalnih vlasti u jeku izborne kampanje su dovoljno jak adut.
Treba da ti je jasno da je ljudima dosta i blokada i protesta pogotovo sto se na iste odazivaju uglavnom isti ljudi. Drugo ovim su pogodjeni samo oni koji uzimaju drzavnu zemllju u zakup dok je ostale tesko animirati. Bojim se samo da bi sledeci protesti prossli kao oni sto su organizovali tovljaci svinja iz Macve kada ih je zandarmerija razbucala. Mislim da bi sad bilo i gore jer su se ovi mnogo osilili. Kazes zakon? Kakav zakon kad ovi sve menjaju u hodu kako njima odgovara. Na kraju podrska za momke koji su u zatvoru. Da je takvih vise mnogi bi se zamislili.

Eh, stvarno lupas bradonja - ovo ostalo da ne pisem, jer je u nekim drzavama zabranjeno...
Ova ti je najbolje: "... to nije oteta zemlja... po inerciji...". Pa jbliga, kako ne rade ti ljudi po inerciji, da ne kazem kulaci, kako ti kazez po inerciji, od kojih je oteto. Da... sacekaj samo malo... sto su ih neki - da ne kazem bradonje s petokrakom - uzeli zemlju i poubili ih zato sto su bili i/ili kulaci i/ili nemci i/ili... da ne nabrajam... Stvarno ili si glup, ili si bot, ili ne znam vise sta da mislim... mozda sam ja (i ne samo ja nego ima vise nas) mangup(i) sto uopste pricam(o) o tome i objasnjavam(o) neke stvari.

Poslednja izmena:
I kod nas Crepaja - Kacarevo je bilo neke zavrzlame, jedni su uzorali, na usmeni dogovor neku drzavnu zemlju u Kacarevu, a ovih dana su drugi usli u taj posed.
Mozda ce nas clan iz Kacareva znati vise da nam kaze.

Ma luda situacija kod nas. Kad je taj problem u pitanju,tu su 170ha crepajci bacili djubre, izorali,platili zakup... ali su to sve radili na drzavnu zemlju koja je za licitaciju. Troje ljudi iz Kacareva su usli i spremili svu zemlju. Predhodno isteravsi Crepajce iz njive. Haos bio ovih dana. Policajci,poljocuvari su stalno tu. Pa moj problem sa udruzenjem. Odredjeni krug ljudi je mene izbacio iz plana za licitaciju a ubacili ljude koji su u pasivnom statusu,uzurpatore itd... sad evo oni oru drzavnu zemlju,nama koji zivimo od toga nam nedaju da udjemo u posed i da se prijavimo na spisak. Tek mozda veceras znam sta cu licno ja, zato sto su ljudi stvarno alavi do zla boga. Kao da samo oni trebaju da zive i prosperiraju.. daj boze da dobijem 20ha.. dok su oni podelili svu uzoranu zemlju.

Tu je bitno ko prvi dobije papir od opstine za odredjenu tablu.Uopste nije bitno ko ore,baca djubrivo i sprema.
Ulazite i otimajte jer drugoga nema.

Ma luda situacija kod nas. Kad je taj problem u pitanju,tu su 170ha crepajci bacili djubre, izorali,platili zakup... ali su to sve radili na drzavnu zemlju koja je za licitaciju. Troje ljudi iz Kacareva su usli i spremili svu zemlju. Predhodno isteravsi Crepajce iz njive. Haos bio ovih dana. Policajci,poljocuvari su stalno tu. Pa moj problem sa udruzenjem. Odredjeni krug ljudi je mene izbacio iz plana za licitaciju a ubacili ljude koji su u pasivnom statusu,uzurpatore itd... sad evo oni oru drzavnu zemlju,nama koji zivimo od toga nam nedaju da udjemo u posed i da se prijavimo na spisak. Tek mozda veceras znam sta cu licno ja, zato sto su ljudi stvarno alavi do zla boga. Kao da samo oni trebaju da zive i prosperiraju.. daj boze da dobijem 20ha.. dok su oni podelili svu uzoranu zemlju.

Nerazumem. Kome su platili zakup?

Mislim da niste bili dovoljno istrajni i slozni u organizaciji.
Vise se forumasa,a i uzivo hvalilo kako su isli na pregovore sa odredjenim budzama,mislili proci ce kao vodje prethodnih protesta cim udju u kancelariju dobijaju kolac samo da se razidje masa.
NA ti ako se secas, setices se da sam te zvao da dodjes kod nas u Backu Palanku kad je bio problem sa VU Karadjordjevo. Zasto nisi dosao nije ni bitno, ali ono sto sam ja hteo da ti pokazem da nije bilo nikakvog otimanja, uzurpacije niti bilo cega sto je licilo na to. Ovde se radilo o tome da je min. 150 ljudi htelo da uzme stvar u svoje ruke jer su videli da se na najgrublji moguci nacin krsi ustav i zakon o poljoprivrednom zemljistu i to od same drzave, skoro indenticno kao sto se sad desava u Gakov i ostalim mestima. Ako zakon vazi za sve onda i treba da vazi za sve, a ne drzava da zakon krsi zakljuccima, misljenjima i ostalim nebulozama.
Ne kazem da su svi koji su dosli bili cvecke i sa najboljim namerama, ali zajednicki stav je bio samo da se zemljiste izda na licitacije jer tako propisuje zakon. Trazili smo da se postuje zakon, a oni su ga grubo krsili i onda jos izmislili neku Aldahru koja kao negde postoji, a u stvarti svi znamo da izaq svega stoji premijerov brat i to nije nikakva tajna. To je stvar o kojoj se javno prica u opstini Backa Palanka.
No bilo kako bilo mi smo tu bitku izgubili i oni su videli da otpora vise nema. Znam da su mnogi odmah snimali filmove kako eto sad mi radimo na stotine hektara, sto apsolutno nije tacno, ali njihova propaganda je jaca i protiv toga se tesko moze. Naraod je takav, voli hapsenja, ne mora ni da jede, ali nek ne jede ni njegov komsija.
Na zalost situacija se nece promenuti ni u narednom periodu, a oni ce osvajati opstinu po opstinu. Tako da budete spremni da zakucaju i na vasa vrata.

Zakup su platili direktoru drzavnog preduzeca koji je radio tu zemlju. Covek ih prevario, za to treba da odgovara... A nase udruzenje je sprecilo da se prebaci drzavna zemlja u privatno vlasnistvo jednog coveka sa Kosova oko 110 ha drzavne zemlje.. bilo hapsenja po pancevu i kod nas u selu.

Pametan covek mesto da su i drugi to uradili sada robijaju umesto da su se pridruzili jer ih pobediti ne mogu.
A onda su drvlje i kamenje osuli na onog lika sto su ga snimili telefonom u kaficu koji im je govorio da fino udju ilegalno u posede sada bi im bilo oprosteno i njive bi njima pripale!

Nazad
Vrh