Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa meni isto dođe dali zemlju uzeo Arap ili neki lokalni "gazda".Gledajući i bolje da je uzmu arapi nego Džombe,Viskovići....

Diklofen ovo je samo ulaznica. Ono sto arapi planiraju je nesto sto ti ne mozes ni da zamislis. Sutra te niko nece pitati da li uopste hoces da prodas svoju zemlju. Bice to drzavni interes.

Ti arapi su barem neutralni,a ne kao ovi novi koji su za 15-20god.stvorili imperiju "sami".

Samo jedan post,od nekog lika,koji je pogodio srz svega.

Veteran - Zemljoradnici? Ovi "paori" u kabinetu imaju:
Najmanje par miliona evra u mehanizaciji!
Obrađuju 1000-3000 hektara zemlje, uglavnom one jeftine-državne!
Više stotina kvadrata u centru NS i BGd!
AUDI i BMW star tri godine je za njih Aut!!
Kad ih slušaš, udare ti suze!?
A da ne zaboravim - imaju i velike rate kredita koje ne pokriva današnja cena poljoprivrednih proizvoda! Zato im treba još najmanje 75 procenata povećanja površina koje obrađuju!!
I naravno: imaju dva-tri prijavljena kmeta na minimalcu!
Muka mi je ovih "zemljoradnika"!!
Sa prosečnim prinosima s početka sedamdesete, i John Deere 8400 s kraja 2012e!!

Isti ku**c ovi naši ili arapi ako država ne interveniše i ne limitira posede ovi veliki će za par godina pokupovati sve manje,već se ide u tom pravcu.Čujem da je i pazar pao skoro u opštini Plandište par veleposednika pazarili neku zadrugu,mislite da je neko manji (kao ja) mogao da kupi 10-20 ha :haha::haha:

I to si Talianu u pravu, ali mi nemamo "kila" da to uradimo i zato ce nam se to desiti. Ogranicenje poseda na 100 ha i ni metra vise.

Izdaje se zemlja u celoj opstini, a samo u kikindskom ataru ima 140 parcela. Tako da je dovoljno da tridesetak ljudi ucestvuje za sve parcele, to ukupno prelazi 4000 ponuda. Ja licno licitiram za sedam parcela, ali cisto sumnjam da cu ista izlicitirati. Ici cu do cene prosecne arende kod nas, a za vise neka zemlju prevrce neko drugi.

9000ha ne mozete da podelite?
Cujem danas da ima 4000 ponuda.
Koliko ima ponuda ne znam, ali od tih 9000ha za KO Kikinda ostaje nepunih 1000ha. Oko 6000ha su uzeli stocari tipa Matijevic, Miskovic, Almex, Coric. Ostalo je po selima tako da je Kikinda ostala na nesto vise od 900ha. To je za 30 gazdinstava po 30h. Kada se uzme u obzir da ce neki imati i po vise ga zdinstava slabo cemo se ovajditi. Evo cak i Vrebalovi daju pare da se licitaira za njih makar da je to protiv zakonito. Dogovora zasad nema, a i tesko ce biti postignut. Licno ako bi uzeo 20tak ha po nekoj razumnoj ceni bio bi zadovoljan.

Probajte depozitom da pokrijete sve parcele i tad ce morati da se dogovaraju ti koji nece,u suprotnom im nabijajte cene.Ako uplatite na samo pojedine parcele od dogovora nema nista.

Koliko ima ponuda ne znam, ali od tih 9000ha za KO Kikinda ostaje nepunih 1000ha. Oko 6000ha su uzeli stocari tipa Matijevic, Miskovic, Almex, Coric. Ostalo je po selima tako da je Kikinda ostala na nesto vise od 900ha. To je za 30 gazdinstava po 30h. Kada se uzme u obzir da ce neki imati i po vise ga zdinstava slabo cemo se ovajditi. Evo cak i Vrebalovi daju pare da se licitaira za njih makar da je to protiv zakonito. Dogovora zasad nema, a i tesko ce biti postignut. Licno ako bi uzeo 20tak ha po nekoj razumnoj ceni bio bi zadovoljan.
Svi ce ti preko nekog da uzima zemlju a ne samo taj vrebalov to tako ide a inspekcija normalno ne radi nista .A kad je licitacija?

Onda su planovi sasvim drugaciji,ako nabiju nenormalne cene plan im je verovatno da plate prvu godinu pa posle toga ne placaju nego se raskida ugovor i ide na slobodnu pogodbu.naravno uz sve to neko mora da bude podmazan u ministarstvu.Takve radnje su radili Dolovci prosle godine gde su imali zakupe od 118000din/ha.

Ja mislim da sad nema oprosta saki dingos vredan zlata tako da puni se dr.budzet.
Evo ja sam danas dao za poreze odvodnjavanje pio zdrastvo 130000 dinara a za uzvrat od drzave dobio prosle god 1,5 ha zemlje u zakup e tu sam se sjebo do kraja god.prepisujem zemlju na roditelje i idem traziti socijalu

Licitacija je na jednu godinu. To smo se nekako izborili jer se nadamo da ce sledece godine biti bolji uslovi t.j. da ce ovim kvazi stocarima ograniciti broj ha koji ce moci da licitiraju po osnovu stoke pa ce samim tim biti vise zemlje na raspolaganju. Tako je bar najavljeno u novom zakonu o poljoprivredi.

Onda su planovi sasvim drugaciji,ako nabiju nenormalne cene plan im je verovatno da plate prvu godinu pa posle toga ne placaju nego se raskida ugovor i ide na slobodnu pogodbu.naravno uz sve to neko mora da bude podmazan u ministarstvu.Takve radnje su radili Dolovci prosle godine gde su imali zakupe od 118000din/ha.

Koji Dolovci???? To je Almex radio Dolovcima! Nagurao je cenu i onda sledece godine odustao od te parcele da bi zatim naredne uzeo po pocetnoj jer je ''Dolovcima'' obecao da ako ga ne diraju na te dve parcele koje se nalaze pored starog tamisa a pripadaju Dolovu, on se nece mesati u ostalu Dolovacku zemlju. Sto je naravno LAZ. Sada se prica da on uzima 600 hektara na osnovu toga sto je STOKA pa mu nikad nije dosta. :zli:

Nazad
Vrh