Zdravo ljudi ja sam nov na strani , ali se zanimam za organsku proizvodnju.
Mogu dati primere iz Nemacke zato sto sam ovde imao prilike da vidim sta jedemo a sta bi trebali da jedemo.
Godinama se pitamo zasto mladi ljudi umiru od raka itd.
Ja sam dosao do zakljucka da je to sve zbog vestackog gajenja , povrca, voca i stoke.
Prskaju bre to jadno voce i povrce cim se nesto pojavi , pa pitam se kako su ljudi pre imali voca, povrca i zita bez Hemije ?
U Nemackoj ako hocete da se odlucite na Organsku proizvodnju ( bio ) onda se prijavite u Pokrajinsku agenciju i dolazi strucnjak koji vam pregleda KOMPLETNO domacinstvo . Zemlju , Zivotinje , stale sve sve sve. Zemlju uzme i odnese na pregled ( uzorke ::namigivanje

.
Nakon dobijanja rezultata savetuje sta i kako da se radi da bi se zemlja oporavila od svih tih stetnih materija .
U proseku traje od 5 - 7 godina da se zemlja ocisti od Hemije !!!!
Svako domacinstvo se kontrolise 1-2 godisnje i uzimaju uzorci, i svake godine se zna sta ste radili i kako , moguce je i ranije dobiti BIO ZERTIFIKAT ali morate se drzati plana. Ja sa svojom porodicom samo jos kupujemo Bio hranu , nemam vise kojekavih alergija koje sam imao svake godine kada procveta lipa ili bagram. !!!

Inace Priroda je cudo za svaku boljku ima i leka , samo sto se taj lek neisplati hemiji i hemijskoj industriji. BASF itd.
Ovde se Bio namirnice prodaju za 30 % iznad vestacke hrane.
Sto se tice isplativosti , pa nije tesko izracunati , koliko vas kosta vestacko djubrivo ? koliko hemija kojom prskate sve ? te pare dajte za nadnice ili masine i dodjete na ist.