Ishrana ovaca - praktična iskustva + Upitnik !!!

CIME HRANITE VASE STADO U ZIMSKOM PERIODU KAD NEMA PASE

• Ukupno glasača
    136
Imamo veliki doradni centar koji posluje u sklopu Polj. instituta iz N.Sada i tog otpada uvek ima.Prijatelj mi tamo radi i kada ima nešto interesantno odmah javi.
Sutra bi trebao da idem u Vrbas u šećeranu po rezanac(ako kamion bude slobodan) 20 tona po 0,65 para kilogram.

Odgajivaci u Macvi dosta koriste ovaj otpad, nazalos i kod mene je situacija slicna kao i u Miladinovica, ja sam se nadao uzeti svezi repin rezanac iz secerane u Bn kad i nju zatvorili ::jako_besan::

I Vrbaška šećerana radi još par dana i kraj.Rano počela kampanja šeć. repe.
Bojim se da ne pokvare rezanci....još je prilično toplo, a ja ne hranim do snega.Eventualno ako se koja ojagnji, ona se izdvaja na jasle.

ova u Bijeljini nije pocinjala sa radom, sve neke afere, privatizaije..... katastrofa, a racunao sam na nju, vec 2/3 jedne silaze potoseno i ostala jos jedna, kako cemo preziveti zimu videcemo

zimu cemo preziveti kupovinom sena za jagnjad 10 din/kg okvirno(otave nije bilo ni za lek zbog suse).za odrasla grla imam svoje seno
kukuruz kupljen po 18,5 din/kg
sojina sacma 60 din/kg
mekinje 530 din/30 kg
pa sad uporedite racunice drzanja,srecom ne zivimo od toga inace bi bilo neodrzivo

kod mene nema nigdje da se nabavi ova jeftina hrana ali hvala Bogu ima pase koliko hoces i sjena sam kvalitetnog sakupio
imace ga dovoljno kukuruz ima stalno dajem u malim kolicinama

---------- Poruka napisana u 20:56 ---------- Prethodna poruka je at 20:55 ----------

i da kod nas ni zadruga vise na radi kako traba ugasena neki se ljudi idalje bore za nju imaju koseve kukuruz i bale uspremaju ali sve je to slabo

Moje ovce i koze sad uzivaju upravo sam ih pustio a ova 2 dana sam ih navikao u hrastovu sumu ici tako da im zira nefali za sat vremena samo poljegaju i prezivaju.

U subotu sve završeno...upakovano,zagaženo, bome bilo je dosta posla.Trebalo je 10 tona uzbaciti, a sve lopatama.
Maki VS cena u Vrbasu je 0,65 para za kilogram....ovi tvoji ga baš preterali sa cenom.

juce sam nekako uspeo da otmem od vetra 6i otkos lucerke ove godine.sreca,vreme je posluzilo,pa se osusila,a skoro sav list je ostao na stablu,nije cak ni jednom pokisla.nisam je ni balirao vec lepo uplastio na tavanu u rinfuzi,pa ako Bog da da bude jaganjaca,ta detelina je namenjena za njih.

Ja sam kupila kukuruz..6 tona, ječma 1,5 t..zobi 1,5 t..sad nabavljam sun.sačmu i sojinu sačmu. Kupila sam i vitaminske dodatke posebno za janjad..posebno za ovce...i kupila sam pšenične posije. Sad proučavam kako ću to mješati..Našla sam neki čekičar stari,neku mješalicu za mješanje suhog betona..i bože pomozi...Nadam se da će lijepo i uhranjeno prezimjeti..Planiram kupiti malu mješaonu stočne hrane..ali kasnije,,dok se financijski oporavim..
@vojvođanin...opskrbio si se na veliko ..bravo..nema zime kod tebe za tvoje stado

Nazad
Vrh