Ishrana kunića peletima

Cene polako rastu

img0841.jpg

- - - - - - - - - -

Današnja cena granula Farmkomerc 15% 10kg 505din.::novac:::haha:

Sreca moja pa nema gde da kupim granule:osmeh:...Udaram jecam , zob , kukuruz . psenica i suncokret ...
10kg me izade 6 evra ili 12 maraka,..Kukuruz i psenicu dajem sasvim malo dok jecam i zob imaju na izvolte...

Gogidj tvoji ušati se dosta lepo hrane i bez granula barem nemoraš da ih čistiš od hemije nedelju dana, a što se tiče cene to je to.Pozdrav.

Sto se tice gebijevih granula cena od 500 dinara za 10 kg stoji otprilike tri meseca.zadnji put sam kupio pre 5 dana ,za neki dan trebam uzeti opet ako i oni budu podigli cene morace zeke da se naviknu samo na zrnastu hranu.cene zitarica padaju a cena granule raste pa to moze kod nas i retko gde jos ili ko zna od cega sve prave granule jer i kvalitet nije kao pre , sto je dosta nas sto drzimo kunice primetilo.ja jedno leglo hranim samo granulama a drugo 50% granule 50%zitarice[jecam tritikal ovas suncokret kukuruz] i nema nikakve razlike u prirastu ,dok ranije kad sam tako hranio razlika je bila evidentna u korist granula.

Lepo i logicno jer cene zitarica su nize u odnosu na proslu godinu.mada ovde kod nas nesmes da se pouzdas u logiku,neko je ovde ranije napisao da su gebi granule jeftinije u c. gori nego kod nas.

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi nov sam,hranim kunice samo prirodno,suseno seno stalno,kukuruz,jecam,detelina suva,interesujeme kako se krece cena tih granula za kunice?
Unapred hvala na odgovoru!

Cene granula se krecu od 400-500 dinara za djak od 10kg u zavisnosti od proizvodjaca i mesta kupovine tj.marze prodavca.ti posto ih hranis samo sa zitaricama bilo bi dobro da im das i malo suncokreta ovas i tritikal.sto raznovrsnija ishrana to je bolje.

pa da to im i dajem,samo ne stalno ovas im dajem dva puta nedeljno,ne smem previse

- - - - - - - - - -

Ljudi,koje vitamine koristite za kunice i kako ih dajete kunicima,u hrani,vodi(i kako ih doirate)

- - - - - - - - - -

Sa postovanjem,ali neznam koliko vasi napreduju sa granulama,ali ja moje hranim,sa jecmom,kukuruzima,detelina,seno,sada ubacujem sargarepu,papriku,ciklu,ponekad lubenice malo,malo sveze trave,posaku, do dve na dan,na jednog zecica!

Kad je ovako sezona kao sad ja dajem samo prirodne vitamine sto ima u basti jabuka, repa, cvekla ... zimi im dajem jabuku koju ili dobro operem ili nekad i oljustim zavisi gde sam je kupio i dajem vitamniske kapi koje kupim kod veterinara (20 kapi na 1 L vode)

Može Promotor,Aminovit ili neke druge vitaminske kapi,ili neke vitamine u prahu koje razmutiš u vodi ,ipak najviše vitamina unose kroz hranu.

Sto se tice cena mislim da se odnose na cene od cega prav kocentrat od predhodnog roda a da od ovog novijeg bi trbale biti jevtini.Mada dosta zavisi i od marze trgovaca a ne samog proizvodjaca. U Beceju placam gebi 16% 510 din =10 /kg. bio 540 din.

Kod mene gebi sa 500 spustili na 480 u odnosu na pad cena zitarica i deteline mizerno snizenje.zato sam mojima u tovu ukinuo granule

JEDNA jako bitna stvar slucajno sam nasao u prodavnici ZAMENU ZA SOJU... tu mi radi prijatelj pa sam se raspitao sta je to. glavni sastav toga je identican sastavu granula.. 10 kg toga kosta 520 dinara ali ima skoro 40% proteina.. uz malo matematike mogla bi da se napravi fina smesa za kunice (to je isto briketirano) uz mesavinu zitarica itd itd.

Da li se neko sreo sa ovim i pre ? Ili da se drzim granula?

Nazad
Vrh