diesel d-60
Član
Jel od 558 ne pase ili nije pametno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne bih se složio sa tobom. Postoje konstrkcijski nedostatci na sistemu vraćanja diskova u početan položaj.Te kocnice rade SAVRSENO kad je sve u redu.
Imam mnogo iskustva sa njima i mnogo sati rada na tom traktoru.
Najveci problem su gume one velike kao sesiri, koje nema ni 2% traktora pa tu ulazi vlaga, krs, voda, mehanizam hvata korozija i pocinje blokiranje, kuglice glave itd, uglavnom problem, mora da se rastavlja.
U ovom slucaju kad se rese kocnice treba resiti one case da se zatvore, najbolje da se naprave cepovi.
Ok, u poslednje vreme gumice nemaju kvalitet, tu se slazem.
Nije ih tesko promeniti uglavnom.
Za 40god 3 garniture gumica promenjene, jednom diskovi, i evo treba opet da otvaram.
Inace uvek kocio kao putnicki auto.
Znam za jos primera gde su ljudi vodili racuna i prezadovoljni su kocnicama.
A ima i onih koji su par puta dosuli uk2 ulje i odmah prepravka, nece on tu kupovati ulje i gumice svaki cas![]()
Jes da sam gledao kako je radio, ali je to bilo davno tako da se ne sećam mnogo. Mada poznavajući rad majstora siguran sam da je uredno očistio i oprao sve. Nisam siguran da li je menjao lamele ili je procenio da su dobre pa je to možda pravilo problem. Kolko sam upznat postoje lamele od 14mm i još jedna debljina. Od čega zavisi koja se stavlja? Moguće da je stavio tanju a da ide deblja...Dule, ja pod "radjene kocnice" podrazumevam detaljno pranje ribanje i obradu, kakvo glavljenje nakon "sredjenih" kocnica, bas bih voleo tog majstora da upoznam, njega i njegov rad...
Ako je dovoljno covek strucan ta mogucnost je iskljucena.
Igrom slucaja, sinoc su sklopljene kocnice mog traktora sa kojima nikad nismo imali apsolutno nikakvih problema sem kao sto sam napisao zamene potrosnih delova.
Svi bi to na brzinu da skrpe i da radi kako treba, pogotovo ove kocnice se ne rade tako, svaki detalj je bitan.
Treba sklopiti diskove i stare lamele, izmeriti debljinu i onda odabrati nove tako da ima sto manje lufta a opet ne predebele da u startu bude zakoceno. Ja bi ciljao na oko 0.5mm lufta. Preveliki luft dovodi do blokiranja jer kuglice izadju iz lezista.Jes da sam gledao kako je radio, ali je to bilo davno tako da se ne sećam mnogo. Mada poznavajući rad majstora siguran sam da je uredno očistio i oprao sve. Nisam siguran da li je menjao lamele ili je procenio da su dobre pa je to možda pravilo problem. Kolko sam upznat postoje lamele od 14mm i još jedna debljina. Od čega zavisi koja se stavlja? Moguće da je stavio tanju a da ide deblja...
U svakom slučaju ja bih tu dodatnu oprugu ubacio ako otvaram. Ne može da škodi a eleminiše evntalni problem sigurno.