Inovacije na IMT traktorima

Ja nisam nista prepravljo. Skino cep, zavrno spojnicu i gas. 2 eura kostala.

- - - - - - - - - -

Ja sam kupovao tu spojnicu i nosio kod strugara da odradi na strugu navoj da zavrnem de se zavrce crevo za duvanje guma,nosio sam 3 komada ukupno i spojnica + ruke su izasli 500-600din,tako da cu ove godine u setvi imati IMT klimu. :osmeh:
Ako se dobro secam spojnica je bila 1/3 tj 3/8.
Komsija je isto zavrno spojnicu gdje je fabricki za duvanje guma i kad je spojio crijevo i upalio traktor, crijevo je puklo jer na onom izlazu rislag ne kontrolise pritisak i ne mozes ga koristit iz boce. nego samo iz kompresora. pa je onda na manometru okidac zalijepio trakom da ne puca crijevo. opet ko da nista nije napravio. nit moze kontrolisat pritisak u gumama nit moze nesto sitno ofarbat ko sto sam ja juce ofarbo krov kabine sa kineskim pistoljem.

oHmVw9o.jpg

To ces da izvines da ne moze nista farbati,ofarbao sam pola beraca na direkt i jos nekih sitnica po dvoristu bez problema. Ako pljucne vode-ulja pljucnuce i taj sto ide preko boce.

Kako se potrefilo, baš sam juče odneo kod strugara brzu spojku i čep (sa gornje strane boce na 539) da mi ureže priključak za brzu spojku za vazduh. :osmeh:
Slikaću rešenje ako nekoga interesuje. Zanimljivo je da je navoj na čepu colovni.

JA tu brzu spojku imam namontiranu već godinu dana i više. Sa jednom račvom sam se povezao i izveo brzu spojku pozadi na krilo traktora. Nosim ono spiralno crevo i pištolj sa manometrom i njime pumpam gume a po potrebi i ofarba se ponešto ili izduva pištoljem

Otkud colovni navoj, obično je to 22x1, metrički navoj.

I ja sam bio iznenađen kao i strugar. Pošto nije imao maticu da proba kako je urezao navoj, sutra ću ga ja probati na buretu. Pitao me da li je traktor Englez. :osmeh: Ne, samo se pravi da je Englez.

Kad smo kod inovacija, ima li neko ideju kako da rešim ovaj problem? Da ne poturam ovu cev kada dižem haubu radi skidanja akumulatora, prespajanja? Mogu i ja da probušim haubu ali mi se ne buši rub od rezervoara. Znači neko kulturnije i jednostavno rešenje.

Upravo se radi o tome: malo je mesta gde ovo što ste predložili može da se uglavi. Rub od rezervoara je tanak, i slabašan (popustiće od vibracija u radu) a hauba na samom početku ima rub, nezgodan za šrafljenje. Sovo, ovo je kao ''makaze'' za nameštaj, zaglave se kada se povuku do kraja.
Hvala na savetima. Možda se neko javi sa gotovim rešenjem, fotografisanim.

Ozeni se,pa nek ti mlada drzi.

- - - - - - - - - -

A dok se ne ozenis ispod nosaca rezervoara izvuci flah koji ce biti postolje nosaca,a onda sipka od tog nosaca do ivice haube.

Evo slike. U haubi izbušiš rupu i u rezervoaru ali i onom falcu. Šipku odložiš u onaj kanalić u rezervoaru kada je spuštena hauba. Ne smeta ničemu, na kraju šipke jedno 5-6 mm od kraja zavariš jednu podlošku da bi držalo haubu.

za cep sa gornje strane boce na 539, ako pravite novi probusite malu rupu iznad navoja (kao sto je na std)... da se ne desi da izleti pod pritiskom ako budete hteli da ga odvijte...

i jos jedna ideja:

Da li se moze ugratiti motor od imt 560 na imt 533 i koje prepravke su potrebne? Ako neko ima bilo kakvo iskustvo ili savet svaka pomoc dobro dosla? hvala:ppozdrav:

Evo jedne moje inovacije. Brza spojka za vazduh je došla na mesto čepa, tj napravljen je novi čep u koji je urezan navoj za brzi priključak. Razmišljao sam kako to da obezbedim jer traktor je bez kabine a i drugi vozač (ne koristim ga samo ja) je blago rečeno nemaran. (verujem da bi spojnicu odmah iskoristio da okači nešto, recimo neki džak :osmeh:). Znači moralo je da bude jako i sigurno a opet zaštićeno od vode i prašine. Moglo je da ispadne malo i lepše ali važno je da radi posao.

Nazad
Vrh