Inovacije na IMT traktorima

Ja palim 560 sa 100Ah silver horse. Cim je temp ispod 10ak grijem i upali iz prve. Sve preko 10 stepeni celzijusa pali na zub. A cim se karikaju po 2 akumulatora to nesto nije ispravno. Koliko sam samo vidio 560 i 577 stare limarije koji imaju kraj lijeve strane motora akumulatore od 160 ampera u pripravljenom nosacu da samo pali. Cak sam jedan na piku vidio da je smjetio akumulator na lijevu patosnicu. Ljudi su na svasta spremni samo da ne pretresaju pumpu, dizne ili ne daj boze motor.

Eto, stanu i u stari tip limarije dva komada. Mozda bi bolje stali uzduzno, kao sto to bude na SKIP-u al nema veze, mjesta ima ;)

Slazem se s kolegema da je to totalno nepotrebno, dupli trosak si praviti bez nekog preteranog razloga. Jeftinije je odraditi pumpu i dizne nego se igrati s dva akumulatora...

Stavljali su ljudi na 560 akumulator od 140 Ah, ali mora da se skine hauba, pa tek onda da se stavi akumulator.
Korisno je zbog lopova. :)

Ma samo kupite brzi anaser i moze da pali i sa malim akumulatorom od 70 tak ah. Ja od kada sam kupio i stavio na R60 preporodio se....

Kod mene je traktor fabricki dosao sa brzim anaserom. Pali odlicno i sa dosta manjim akumulatorom. Ali mu uvek kupujemo od 143 ah, tako je dosao i fabricki.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Na stari tip napred nemogu stati dva akumulaora po 100ah,to svi znaju jer taj traktor ima pola srbije,na novi tip je nesto drugo,on je napred malo duzi i ima vise prostora za neke kombinacije.
Mogu stati jer sam ih ja stavio , e sad ne znam na koju to polovinu Srbije mislite koja "zna" , ali se i to uklapa u moje misljenje da zasigurno toliko ima neznalica koje misle da znaju .
Komotno mi traktor upali i sa jednim od 100 ampera ali sam eto ja hteo da stavim bas dva komada jer je fabricki dolazio sa onim visokim od 135 ampera.Promenio sam i alternator i stavio sam potpuno nov Bosch od 65 ampera( takodje su mi neki kvazi strucnjaci tvrdili da ni to nece moci ali eto moglo je.
Ovde uglavnom vlada misljenje da je dobro samo ono sto je jeftino i to se odmah uzima zdravo za gotovo i to je uvek bolje od onog mrskog skupljeg.
Fala bogu na vreme sam video i shvatio da ono sto je valjano to mora i da kosta a da je usteda jedina samo ako se kupuju valjane stvari a one odvajkada tako bese moraju i da kostaju.

Kod mene na 560 nemogu dva komada od 100ah bas sam danas merio,fali koji centimetar da bi stavio kao sto je stavio kolega Ratko,hladnjak mi sirok 14cm.Jedino da pomeram hladnjak ka motoru.
Pitam drugara ima isto 560 stari tip i kaze kod njega nemoze dva akumulatora kao sa slike,probao dva po 75 i nije uspeo,kaze da ima sa uskim i sirokim hladnjakom i valjda je tu fora u koji centimetar.

Ja palim sa 2x45Ah i stali su knap jedan pored drugog sto znaci da bi neko mogao da ubaci 4 komada napred:osmeh:
Za sada pali na minusu na grejac ali ulje u motoru 20w60 modrica dok je bilo sae30 nije bilo carobno palenje.

20w60 jeste gusce ali se ne steze na niskim temperaturama a sae 30 se na minusu pretvoti u pihtije,dok kod visokih temperatura 20w60 ne gubi viskozitet(ima veliki:osmeh:)i ne razredjuje se tako kao sae30 koje ima losiji viskozitet.To jeukratko,neko ce strucniji da to pojasni.

Ne razumem zašto stavljati 2x100Ah ako već pali sa jednim.
Tako mi se htelo ,a od viska glava ne boli kad je fabrika stavila 135 uz alternator od 35 ampera sta fali da bude i celih 200 sa 65 ampera.Dodao sam radne farove, izmenio sam standardne farove i stavio farove sa h4 sijalicama plus gabaritna svetla .Dosle su i jace pozicione sijalice prikolice sam okitio takodje sa vise sijalica .Na traktor sam instalirao bosch grejac nafte dodao jos jedan kombi instrument za pritisak ulja i vazduha i merac temerature pa sam iz tih razloga hteo da imam dodatnu rezervu .

Ja na 560 imam jedan od 100ah, zimi na grejac i pali bez ikakvih problema. Napred imam cetiri fara, pozadi tri, plus pozicije, gabaritna svetla, rotacije... Sve to koristim i sa akomulatorom nisam imao problema. Kod mene je u motoru ulje sae 30 i pali zimi, nijednom me jos nije izdao. Tata je nekada kupovao te visoke od 135ah, a ja presao na ove standardne od 100ah zbog cene i to obavezno uzmem najjeftinije, a da je sto duza garncija. traju 4-5 godina, a nisu mi ni oni od 135ah trajali duze.

Nazad
Vrh