Inovacije na IMT traktorima

Sve je u izolaciji, moj 577 deluks sa izolacijom po podu i do motora.https://youtu.be/xNwUf2pOaPI Ako uspem postaviti. Nije neki snimak ali cucete kako skripuce sediste pa procenite buku. Lose mi hvata stanice radio a i zaboravio zatvoriti zadnje staklo, bude dosta tisi.

577 je nemoguće totalno utišati, sem kada se ugasi :osmeh:. Motor toliko trese, bruji, i menjač pišti, da se to nemože eliminisati potpuno, jedino se može u određenoj meri prigušiti.
U odnosu na staru kabinu nivo buke je sigurno daleeeko manji, ali kada bi uporedili sa nekim zapadnim traktorom, opet je to nešto bučnije.
Iz ličnog iskustva mogu reći, da samo sa zamenom dobre kabine, 577 ima dosta veći učinak, jer se ja kao vozač mnogo manje zamaram u radu, i samim tim mogu duže efektivno upravljati njime.
Što se tiče cene, nije mala, ali u tih 3500€ materijal je sigurno oko 2500€.
Samu kabinu, a naročito prepravke komandi, grejanja, i sve detalje, nije nimalo lako upakovati. Najteže je napraviti prvu kabinu, a posle kopirati je već lakše, zato se i dotični majstor drži jedne iste šeme, pa sve kabine, komande i haube izgledaju isto.
Svaka čast majstoru, a "O ukusima se ne raspravlja" :ppozdrav:

https://m.kupujemprodajem.com/nove-kabine-577-44149124-oglas.htm

- - - - - - - - - -

Ovaj traktor je iz indjije bio,iz ovog kraja svi znaju tog naseg veterinara,koji je fan torpeda,al 577 se pojavio za malo para i on ga pazari,kod mog komsije odradi kompletan remont motora,menjaca,hidraulike,volana,prednjeg mosta,nove gume...i otera traktor kod tog dečka sto radi kabine i limariju..kad ga je doterao kuci otisao da balira i posle par dana recimo ga proda..puko para i para i razocarao se totalno i nece da ga tera..posle je kupio i sredio jos jedan dajc 75icu i sredio i njega..
Koliko god da ulozis u 577 nekim ljudima to ne odgovara i kraj..

https://m.kupujemprodajem.com/nove-kabine-577-44149124-oglas.htm

- - - - - - - - - -

Ovaj traktor je iz indjije bio,iz ovog kraja svi znaju tog naseg veterinara,koji je fan torpeda,al 577 se pojavio za malo para i on ga pazari,kod mog komsije odradi kompletan remont motora,menjaca,hidraulike,volana,prednjeg mosta,nove gume...i otera traktor kod tog dečka sto radi kabine i limariju..kad ga je doterao kuci otisao da balira i posle par dana recimo ga proda..puko para i para i razocarao se totalno i nece da ga tera..posle je kupio i sredio jos jedan dajc 75icu i sredio i njega..
Koliko god da ulozis u 577 nekim ljudima to ne odgovara i kraj..
Ovu kabinu i limariju radi čovek iz Noćaja (Mačva)
ta kabina je dobra kopija orginalne 2 serije IMT 577 i nije trebao očekivati ništa posebno, jer nema nikakvu izolaciju
Na mom 577 sam doradio malo izolaciju i efekti su očigledni, pogotovu kad su zatvoreni prozori
Čuo sam mnoge zapadne traktore u prolazu i mogu reći da nisu ni oni baš preterano tihi ali dobra kabina i izolacija a uglavnom su zatvorena sva stakla jer su klimatizovane kabine i mora biti tiho u njima

Posto nisam mogao naci da kupim imt577 u iole pristojnom stanju resio sam da kod drugara koji se bavi time remontujem jedan imt577 iz 1991.godine....
Dogovoreno je da sve ide novo u motoru i menjacu, trap prednji se odradjuje, sve 4 nove gume, nova instalacija, novi tapacirunzi i farbanje kod profi lakirera kabine i limarije, nov prohrom auspuh i svi kederi na kabini... Dakle sve se pretresa menja ili remontuje....
Trebao bi biti gotov na leto a izledao bi otprilike ovako kao ovaj imt577 koji je zadnji radio....

Zečica i to u Volgi. :haha: Strani traktori u menjačima uglavnom imaju zupčanike sa kosim zubima a to itekako utiče na tišinu u odnosu na ravne zube kao na IMT-u...

Posto nisam mogao naci da kupim imt577 u iole pristojnom stanju resio sam da kod drugara koji se bavi time remontujem jedan imt577 iz 1991.godine....
Dogovoreno je da sve ide novo u motoru i menjacu, trap prednji se odradjuje, sve 4 nove gume, nova instalacija, novi tapacirunzi i farbanje kod profi lakirera kabine i limarije, nov prohrom auspuh i svi kederi na kabini... Dakle sve se pretresa menja ili remontuje....
Trebao bi biti gotov na leto a izledao bi otprilike ovako kao ovaj imt577 koji je zadnji radio....

Uzimaš od Lilija iz Banovog Polja?
Gledao sam kad su taj sa slike radili, domaćinski odrađena mehanika

Jeste!
Miroslav mi radi.... Stricu je jedan odradio prosle godine-nema mane!

Evo kako napravi vocarski traktor!

- - - - - - - - - -

Gledaj samo da auspuh bude neki "mutniji" prokrom jer ako bude nesto ludjacki ispolirano odbljesak sunca ce te zasljepljivati kad se potrefe uvjeti za to, jos kroz staklo, ufff.

Svako zna sta mu naj bolje pase i koliko je za nesto spreman dati para. Ne valja gledati u tudji dzep, kao sto to neki u ovoj temi rade i ujedno tudji trud, rad i snalazljivost podcjenjuju. Kao sto znamo da se ukuse ne komentira, nekome je nesto lijeo, nekome je nesto gadno i to je to. Podrugivanje i podsmijavanje ovdje nema mjesta.

Clan 577 se vise puta dokazao kao "iskusan" poznavalac IMT traktora (Sjetimo se samo pumpice za bolje paljenje po hladnom vremenu...) tako da neke komentare ne uzimajte previse k srcu. Da je sposoban kao sto tvrdi i sam bi radio ovakve prerade i zaradjivao "masne pare na brzinu" a da moze prodati ikoji od svojih IMT-a i malo nadodati za bolji traktor on bi to i napravio i ne bi "farbao i ulagao u zastarjele traktore koji to ne zasluzuju" a radjen remont i na 577 i farban 539 i sad sredjuju "zastarjelog" skipa...

Kolega, spusti se malo na zemlju...

Nazad
Vrh