Inovacije na IMT traktorima

577 ne pisi to sto ne znas,i ti sto nisi siguran

- - - - - - - - - -

ta kabina je jaca od bilo koje fabricke ,i izdrzi i itebe i taj tvoj 539 na njoj gore,tako da,pusti vodu i ne k...j

to
je sprdačija i bačena para i em je ružno.
A kabina nije sigurno jača od moje na 560 tvorničke .
Čim nema ateste potrebne i dozvole nevrijedi ništa.

Dali je stavio samo led diode i polemio ih ili je stavio neke farove ili lampe ?
Jbm li ga.Kako da ih nazovem.Obicna LED traka. Na krajeve dovedena sruja sa trafoa i cim ukljucim prekidac pocne da pisti susti radio. Ni tamo gde nabavljam elektro materijal radnici ne znaju sta bi mogao da ugradim. Sve mi se cini da trafo na pretvaracu napona stvara neke smetnje.

Ranije sam pumo vise radio sa elektronikom izmedju ostalog i sa led diodama i nije nikada bilo problema sto se tice radio smetnji . Ove etra light diode rade na nesto vecem naponu jednosmerne struje i prikljuci se direktno na 12v bez otpora ili kakvog pretvaraca a , sto je slucaj kod vozila, isto mi nije jasno sta ce na tim farovima hladnjaci ? Ako neko moze da objasno ovo ...

Problem je u LE Diodama, ne trpe velike temperature, dodatni problem je sam balast koji pretvara napon u onaj koji odgovara LEDicama i dodatno zagreva kuciste.

U svim novim led rasvetama ima visokofrekventni ispravljač-balast, koji pravi radio smetnje ako nema prigušnicu, a što bi je imao, kada ionako štede na materijalu...
A najveći štos, je da su svi farovi zalepljeni, pa se fizički nemože ni dodati prigušnica-kondenzator...

- - - - - - - - - -

A hladnjak je itekako potreban, da bi se diode hladile.

Zaci ima DC-DC pretvarac, coper al mi i dalje nije jasno svrha istoga posto i diode rade na jednosmernom naponu a ogranicenje strije da se radi sa otporom posto one vuku malo struje . Ovo je za vozila na kojima je 12v . Za kucnu instalaciju ne kazem

Zaci ima DC-DC pretvarac, coper al mi i dalje nije jasno svrha istoga posto i diode rade na jednosmernom naponu a ogranicenje strije da se radi sa otporom posto one vuku malo struje . Ovo je za vozila na kojima je 12v . Za kucnu instalaciju ne kazem

Ti LED farovi imaju 48W , otpori otpadaju zgog jako velikih gubitaka , a jednostavno zbog stednje nisu ugradjivali blokadu za smetnje vec samo najjeftinije petvarace koje mogu da rade.

Baš te od 48W sam kupio, i realno imaju nekih 30W, vuku po 2,6A na 12V, što je još odlično, jer neki nemaju ni polovinu od deklarisane snage, i na jednom faru se čuje pištanje od visokofrekventnog ispravljača, tako da će taj sigurno praviti smetnje...

Nije bitno koliko vati nego koliko lumena imaju. Jacima svetlosti se u lumenima meri a ne u watima.
A te od 30w sijaju jace nego 2 halogene od 100w.

Sad poredi dve halogene od 100w vuku 16.5 A a ovaj jedan 2.6

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Samo sam naveo da lažu sa snagom, kao nekada dok su bile aktuelne mini linije do par hiljada wati :haha:.
Led diode, imaju od 80 do maximalno 110 lumena po watu, pa se to lako može izračunati.
Još nisam toliko modernizovao da imam Luxmetar, za sada imam samo Voltmetar i Ampermetar :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Imam farove od po 100w, i nije baš ovaj jedan da zameni ta dva...

I meni su na traktoru 2 x100w . ladno ih zameni . cak su mi i ogledala odlicna al ovo je jace 100%. Kad mi stignu ostala svetla slikacu sa halogenkama i sa led pa cu postaviti

Sam si rekao nek je 100 lumena po watu , 30w dioda x100 lumena je 3000 lumena , xenon ima oko 2500 lumena.

A evo halogen

29cd59dfa6c34f203e2bbdb1f6d48ff4.jpg

U ostalom uporedicu pa cu postaviti video snimak
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ima tu nešto drugo. Ja za napajanje LED-a koristim PC napajanje (najjeftiniji rešenje a možda i najbolje) i imam više različitih napajanja (3 komada ukupno) i opet se javljaju smetnje na radiju. Napajanja su dobrog kvaliteta, sa feritnim jezgrom, filterima... Smetnje nisu stalno prisutne, već pri samom uključenju se javi šuštanje i dovoljno je da malo promenim frekvenciju na radiju (ista stanica) i gotovo da potpuno nestane šuštanje. Nešto tu još ima, govore malo i na ovom snimku, gde LED farovi ometaju radio-komunikaciju (potpuno nezavisni izvori napajanja):

Jedno od rešenja na koje sam naišao je da se radio obmota sa alu folijom (simulacija Faradejevog kaveza).

LINK

Izgleda da moramo i pod kačket staviti malo folije, LED zrači :osmeh:

Vidis meni se smetnje javljaju i kad upalim led farove koji su skroz nazad na prskalici. Ali instalacija koja ide do tamo prolazi i preplice se s radio antenom. A led trake kad upalim nista. One neprave smetnju. Vec samo led farovi. Zato po danu radio stanice. A kad popalim svetla usb samo.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Treba vam filter za eleminisanje smetnji. Nego, da li sa tim farovima u kompletu dolazi i nosač ili se mora nešto improvizovati? Na tel sam pa nisam otvarao sve te linkove.

Nazad
Vrh