Inovacije na IMT traktorima

Za kombajn jedino Webasto od kamiona pomaze. Tih grejaca se manite. Kad se poveze i jos upale svetla, fabricki alternator ne moze postici da puni.

Meni nije jasno kod ovih traktora sto im je menjac u kabini, a kabina pozadi zatvorena, kako ne zagreje od menjaca? Kome je kabina odvojena to je vec druga stvar i kad su bas veliki mrazevi.

Nema sta da ti bude nejasno,meni je jos i vruce u kabini ali kad nesto radim u njivi medjutim kad je u pitanju transport e tu bogami itekako treba grejanje

Ja dok nisam polupao kabinu jednom sam iso u transport 65 km i morao sam da skidam kapu i kapuljacu. Doduse kod mene je URSUS, ali mehanika kabina, novi tip. Grejanje mi nikad nije ni padalo na pamet.

po meni je mnogo bolje resenje lemiti, sad vi kako vam je volja a za ovo dovod i odvod to stvarno ne mogu da tvrdim jos nisam spajao, tako da priznajem gresku ako si u pravu.

Ja sam na MF stavio siroku kabinu od Rakovice, tapacirana iznutra, blatobrani, krov potpuno tapaciran i oblozeno stiroporom iznutra, zatvorena je sa svih strana ali ne moze ugrijati mjenjac kako kolega Aca kaze. Imam gore konzolu sa grijanjem, mali hladnjak ali nije spojeno.. Traktor koristimo skoro svaki dan u zimi i htjeo bih da spojim to grijanje ali me bas brine to sto je na krovu, kako ce da funkcionise cirkulisanje vode, MF ima termostat, vodena pumpa je ljetos mijenjana od TAM75, valjda ima cep ? Sta je potrebno sem crijeva da se spoje na pumpu i blok motora za povrat ??

Kabina zatvorena,tapaciri gotovi ostalo jos samo na blatobrane da se zalepe,mrak me je uhvatio pa cu vas ostaviti u iscekivanju do sutra:osmeh:

Evo i nesto bas za ovu temu,pored ovoga napravio sam i nosac prve pomoci i nosac pp aparata,jer sve to ide u kabinu

Iako postoji tema namenjena tapaciranju kabina,ipak cu ovde slike postaviti jer sam ovde zapoceo celu ovu pricu a i par ljudi mi je trazilo slike.Tapacire sam kao i sve ostalo sam radio,uz manju maminu pomoc oko sivenja,nikad u zivotu tapacire radio nisam i nemam prestavu kako se rade,verovatno se ovako ne prave ali ja ih tako uradih,ako nista bar deluju fino a dokad ce trajati to ce vreme pokazati:haha:
Koristio sam po savetu trgovaca poliuretansku eko kozu,sundjer od 1cm i lepak sintelon.

A evo i tapacir za blatobran

Radis ga Marko bolje nego IMT.
Da ne bude da te mnogo hvalim moram da ti kazem da nosac za pp aparat nisi bas najbolje resio. Ja sam napravio bolji. Kad sam izvrnuo traktor pp aparat ostao na mestu.:osmeh:

Trudim se da nadoknadim sve ono sto moj deda, teca i ostatk familije koji su radili u imt,propustili:osmeh:
To je nosas za flasu,jeste malo sljampav,ali morao je tako da ispadne jer ide na najebenije mesto u kabini,iza rucica komandi hidrulike pa da nesmeta pri stelovanju,ali provereno u njega staje i siroka flasa od pepsija a ona decija nemoze ispasti,a nosac pp aparata sam preparavio od nekog starog sa otpada,tako da cu pre ja ispasti nego boca:haha:

Aha, onda te ja nisam razumeo. Pomislio sam da je to za pp aparat. Evo kako sam ga ja napravio:
Armatura 6 mm i neki limcici koje sam imao kod kuce. Nije neka estetika, ali mi je jako bitno da ne lupka i ne ispada pp.

Marko jedan savet. Napravi odmah osigurač za ovu ručicu navojnog vretena da je uvek drži u donjem položaju kao i što ima na nekim novim vretenima. Desi se da se okrene ova ručica na gore ili sama u radu ili ti slučajno i onda pokrivi sve živo kad podigneš poluge a ona udari u ove limove. Imao sam takva iskustva
Inače pohvale samo tako nastavi

Marko jedan savet. Napravi odmah osigurač za ovu ručicu navojnog vretena da je uvek drži u donjem položaju kao i što ima na nekim novim vretenima. Desi se da se okrene ova ručica na gore ili sama u radu ili ti slučajno i onda pokrivi sve živo kad podigneš poluge a ona udari u ove limove. Imao sam takva iskustva
Inače pohvale samo tako nastavi

Možda je of topic, ali takav osigurač postoji na štoretu, a možda i na univerzalu. Dobra stvar, mada nema u šta da lupi.

Nazad
Vrh