Odg: Inkubatori i prateća opreme
Prošle godine sam napravio inkubator za 60 jaja koji se je pokazao odličnim jel je valivost bila redovito viša od 90%. Problem je bilo ručno okretanje koje sam odlučio riješiti za ovu sezonu pa me zanima jel ima neko neku shemu za automatsko okretanje ili barem neki koristan prijedlog?
Prošle godine sam napravio inkubator za 60 jaja koji se je pokazao odličnim jel je valivost bila redovito viša od 90%. Problem je bilo ručno okretanje koje sam odlučio riješiti za ovu sezonu pa me zanima jel ima neko neku shemu za automatsko okretanje ili barem neki koristan prijedlog?

Sviđa mi se ideja mehanizma za okretanje, ja ću složiti preko roli koje su povezane sa špagom na kojima su jaja i onda preko okretanja motora okretati špagu i tako okretati jaja. Vidio sam u jednom inkubatoru i to mi se čini najbolje rješenje za moj inkubator. Čim mi prestanu s...a s fakultetom bacam se na izradu ovog sklopa. Jel kod vas krenula sezona nasađivanja ili je još rano? Ja planiram da ću krenuti za 10-15 dana.
.
Inače je po zimi dobro peradi davati hranu koja "grije",a to je najčešće ječam ili kukuruz.
Koliko si ih puta okretao i kakva je vlaga bila na kraju, ista ko i za kokoši ili...? Ja sam ih inkubirao prošle godine isto s kokošjima i valivost je bila 100% ali sad hoću biti siguran kakvi parametri trebaju biti. Mislim isto da treba sve ko za kokoši ali sam htio čuti savjet od nekog iskusnijeg nego ja.