Industrijska paprika

Zato sam i izgubio volju da je prskam.Ove godine sam samo jednu parcelu od 6 kj jednom oprsko od vašiju i ništa više od zaštite ili prihrane preko lista.
 
kiraj je napisao(la):
U ovo vreme kad imam volju koristim kalcijum nitrat 2-3 kg/kj.
kod mene se stanje malo popravilo sto se tice bolesti bilo je malo bakterioze pre kisa sam odradio sa bakrom pa se pokazuje dobro jedino nikako da krene u visinu pre bi reko da ide u sirinu dosta se raslja inace kalcium obicno dajem kad vec formira plodove za cega je to dobro sada?
 
Kod mene ima dosta formiranih plodova.Što se tiče bakterioza nije ona stala od plavog preparata nego od visoke temperature.Iz dugogodišnje prakse sam primetio da bakteriozu neleči ništa sem temperatura preko 30 stepeni.
 
Paprika 6 kj samo mali deo pod vodom.


Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
Jedna parcela od 4 kj koja je vazdušnom linijo udaljena 2 km ali izgleda da tamo nije bilo toliko obilna kiša .Vidi se da je bilo vode ali se povukla


Uploaded with ImageShack.us
 
Znaćemo, oko 25 avgusta kad se otkupljivači dogovore.U Bašaidskom ataru je 50 % paprike "puklo" od podzemnih voda.
Post je spojen: [time]1280437334[/time]
_________________________________________________
Jednom se oporavila ali sada je :udri:


Uploaded with ImageShack.us
 
Pošto znam da Alevini tehnolpzi prate ovu temu evo slika moje paprike sa visokih i sa manje visokih njiva.Korov probija a u njivu se teško ulazi

Nažalost opet se pokazalo da od kvaliteta semena zavisi i rod paprike.Naime, seme koje sam nabavio privatno je dalo mnogo zdraviju papriku.Seme koje je uzeto od Aleve a pakovao ga je Vitamin Horgoš ima mnogo više obolelih biljaka a samim tim i umanjen prinos.Savet,ko god može neka bude sam selekcionar i proizvodjač semena.
 
Problem sa semenom mi jako poznat. Kod mene u ataru je presejano 50% povrsina industrijske paprike ove godine, a ovo sto nije presejavano nekako se drzi ali slabo ce tu biti sta da se bere. Alevi i Horgosu kao da nije u interesu da imaju kvalitetnu sirovinu vec uopravo obrnuto :sta:
Sad nisam u selu pa ne mogu da slikam ali sklop (klijavost ::lose:spavam: koji ima njihovo seme je katastrofa.
 
ja uvek sejem njihovo seme i prvi put ove godine sam polovinu semena sam doradio tjes polovinu semena sam opro u masnoj sodi i tretiro ga prestizom i mogu vam reci da se vidi velika razlika i u sklopu i sad u zdravstvenom stanju iste
 
Imali neko ko radi papriku do kraja,tj.suši i melje.Mene interesuje gde se mogu uzeti džakovi za sušenje
 
Džakova za sušenje je bilo pre par godina u jednij poljoapoteci u Novom Kneževcu a mnogi su nabavljali u Mađarskoj.
 
U mom ataru industrijska paprika ubrzano zre.kako sam načuo Aleva planira da počne otkup oko 10 septembra.Do tada će sva sazreti pa ćemo imati samo jedno branje.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
 
i kod mene ce verovatno biti jedno branje posto vise ne cveta a zelene jako malo ima i ona ce do 10 septembra sazreti
 
25.2 je ugovorena cena. Na tu cenu ide PDV ko nije u sistemu PDV-a. Druga klasa je oko 15 dinara. Kod nas je prosle godine bilo jako dobro jer je isao izvoz za Hrvatsku i Madjarsku. Videcemo kako ce se stvari odvijati ove godine. ::namigivanje::
 
Nazad
Vrh