Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
cabage je napisao(la):Da, samo dobar kalcij ne možeš naći za malu paru. Ovo što se prodaje pod kalcij je kao da ti u restoranu prodaju muda pod bubrege. Uostalom, nisam nikad imao problema s nedostatkom kalcija, jer on se manifestira samo u situacijama kad nema dovoljno vlage u tlu.
Da budem jasan. Ovdje ne kritiziram nikoga niti želim osporiti nečije mišljenje ili iskustvo. Dapače, čim nas više ovdje iznosi svoja iskustva to je veča mogučnost da manje griješimo u proizvodnji. Nisu sva tla ista pa tako i različiti problemi ne izgledaju isto na svakom tlu. Natjerati ph zemlje na 7 i dovoljno vode u tlu, što može značiti i svakodnevno zalijevanje, ali tu se ne špekulira.
Uvjek mi je mrsko izdvojiti za litru kvalitetne folijarne prihrane 20 do 30 eura pa zbog toga nisam ni probavao.
cabage je napisao(la):Kod nas najjeftiniji kalcij košta litra 2 eura, a taj ne bih preporučio ni susjedi za cvijeće. Od ozbiljnijih kalcijevih gnojiva oslonio bih se jedino na calciogreen i to upitno, a njegva cijena je 10 eura za kg i neke od yare i scottsa, ne znam im sad nazive, ali su papreniji. Znam da yara ima pakiranja za ha, nešto manje je od 2 kg, čini mi se 1,8 kg i košta 25 eura negdje po prilici.
nebojsa je napisao(la):Wuxal Ca je oko 470 din/l. Kalcijum nitrat nesme biti ni 80 din a ne 1,5 e. Inače što se tiče nedostatka Ca kod mog kolege su se baš pre oko dve nedelje pojavili simptomi nedostatka na jagodi. Naravno na listu jer ploda nemaUzrok naravno u ovo vreme nije ništa od gore navedenog. Najverovatniji uzrok je visok sadržaj fosfora koji blokira usvajanje Ca. Ipak je ishrana prava nauka i ozbiljan posao i očekivati visoke prinose, o kojem god usevu se radi, a ne uraditi sve što je potrebno je jednostavno utopija.
@ aremane
Jel imaš na umu neko konkretno folijarno đubrivo?