Industrijska paprika

Ovde sam video zapravo kako izgleda bakter.plemenjaca i skontao da ono sto se mojoj dzinkici desilo nije ona. Zapravo meni se pojavilo zeleno uvenuce odprilike. Ima li ko iskustva sa tim...daleko bilo naravno!

Počelo zrenje,dobro bi joj došla kiša ali nema je ni u najavi.
P8030004.JPG

P8030005.JPG

Otkup parike

Pozdrav kolege,

Otkupio bih 2-3 t industrijske paprike HS-2, Segeidnska 20, kaloscai 801...nesto od tih sorti...pa ako neko ima ili znate gde bih mogao kupiti...prva klasa - prvo branje...isplata odmah :osmeh: ...hvala...

Ako ti treba radi poboljšanja boje dođi u Bašaid kad počne branje i imaćeš pravu papriku bez obzira na sortu.

Zre brže nego što treba .Uopšte nije rastila.

Kako se drže industrijske paprike na drugim lokalitetima ?

kod nas je slicno kao kod tebe a neke parcele su i slabije dobrih skoro da i nema zemlja ispucala a paprika vene cak se i na nekim mestima kuva cela strana je skuvana u prici sa paprikarima koji su imali i preko 10 000 kg po jutru kazu da ce ove godine biti sretan ko bude imao 5 tona a ima parcela na kojim nece biti ni 2-3 tone samo se nadam da ce cenu malo podici ustvari nadam se da je podignu malo vise jer dogodine na ovu cenu sejemo kukuruz.

Kod nas su imali 10.000 po jutru samo u prve dve tri godine kad se pocelo sa ind. paprikom. Sad ko ima preko 6 tona je odlicno prosao. Najvise je do semena, mislim da su svaka novija sorta bila manje prinosna, ali je imala vise suve materije. Na ovu cenu kukuruza ::novac:: , nema racunice raditi papriku :nono:

Nadam se da će se prerađivači urazumiti inače i mi odustajemo.Industrijska paprika treba da prati cenu suncokreta ,kako bi imali volju da je radimo.Danas sam išao sa komšijom da vidimo suncokrete i uz put sam ubrao nekoliko plodova sa njegove njive .Navodno je 6 ali pogledajte šta tu sve ima.
P8120026.JPG

pa drustvo jel krenula berba ja planiram sledece nedelje a cena cini se nemrda

Juče krenulo branje ,danas odneta jedna tura .Čeka se povratak kamion pa da znamo šta ima.

Sutra ako vreme dozvoli gotovo prvo branje .Ostaje po nešto i za drugo ali dosta slabije.
Prinos je preko 5 t/kj ,I klase 99% i 1% druge.Cena kod Aleve 28 din + PDV =29,4 za I klasu +1,1 din/kg za prevoz.Plaćanje
50% odmah a 50% za 60 dana.

Poslednja izmena:
Šta ostaje za drugo branje ? izgleda malo,ali videćemo za oko mesec dana

Posle nedelju mucnih dana zavrsena berba na 14 kj, prosek oko 70 meteri po jutru i vrlo smo zadovoljni prinosom, u pitanju je 6-ica.

Ja mislim da smo nesto malo ostavili na tri jutra a ostalo smo sve pobrali i zelenu cak, kaze treba im, mada neverujem da ce se druga brati zbog vremena i jako je losa a ni nema je nesto

@nsnidza ,
lep je to prinos za ovu godinu.Kod nas u selu ,koliko sam čuo a i video ,samo košija ima preko 4,5 t i ja preko 5 u prvo branje.Ostali od 1500-2500.
Juče sam bio do moje paprike ,ima crvenih i nešto još zelenih.Čekaćemo do 1-5 oktobra pa u drugo branje.

Od ove kišice je malo živnula.

Pa kod nas ova kisa nista nije doprinela, a ionako smo sve osisali, sad se bere jednom kolegi koji otprilike ocekuje oko 6 tona po jutru, ali za divno cudo paprika mu je oko 30-40 cm visine
vobcrp.jpg

Treba kod njega ovih dana da idem u prevoz pa cu slikati

Ipak smo mi dosta ranije brali ,i ostajalo je koliko -toliko zelene,koja sada "radi".Kome prodajete papriku,koja je cena?

Nazad
Vrh