IMT

Pitanje u vezi ac pumpe za gorivo ali na struju tj. 12v, kako joj povezujete struju? sa kontakta, na prekidac ili direkt da kazem na alternator, da radi samo kada se vrti motor?

Imt 577,bog otac, sila nebeska i ovozemaljaska, juče pokazao neposlušnost... Kardan prestao sa radom i poluge se upokojile... Danas sledi rasklapanje, meni miriše na kvačilo i drugi stepen, ili nešto vezano u vezi toga, da li sam u pravu?

Pitanje u vezi ac pumpe za gorivo ali na struju tj. 12v, kako joj povezujete struju? sa kontakta, na prekidac ili direkt da kazem na alternator, da radi samo kada se vrti motor?
Logicno je na kontakt da se veze, tako je na novijim vozilima, radnim masinama...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Čika aco, postoje mnogo veći grehovi od rada na crveno slovo... Da ne spominjem "komšinicu" na crveno slovo😁.. Al da treba nekad prokočiti treba, al ne uvek...živio..

Mene više sekira od rada na crveno slovo što od troje dece što imam sam ono najmalečko video jutros na 15 minuta, a ova dvojica starijih si danas imali važne utakmice a ja sam to morao da propustim, i ako sam se zarekao da neću, jer su mi oni važniji od sveg rada... Al dobro, to je sad ovaj vikemd ovako, sledeće nedelje sam par dana sa njima 24/7...

Preteraše ga ljudi sa praznicima sad. Sećam se vremena socijalizma, komunizam već prošao, pa i kasnije ove nazovi demokratije nikad ljudi nisu bili toliko zastrašćeni sa verom.

Najgore od svega, čini mi se da ljudi mnogo više prihvataju loše stvari iz te naše religije, ili stvari prihvataju na pogrešan način.

Kako može da se pretera? Crveno slovo je, ne bi trebalo da se radi. Stvar izbora, nikakav problem. Ja recimo gledam da nikako ne radim na crveno slovo. Samo ako baš moram, da ne bih imao veliku štetu (to su branje, ili prskanje, ali samo u krajnjoj nuždi). Poštuješ tu i sebe, ne samo praznik.
Opet, ponavljam da svako ima pravo na izbor.

Znači može? Pa ne određujem ja to. Realno - ne bi trebalo. Ja sam samo napisao da mi se ponekad, vrlo retko, dogodi da to ipak uradim, a ne bi trebalo. Prosto ne želim biti licemeran i reći - nikada nisam radio na crveno slovo.

Ne znam braco sta da vam kazem po tom pitanju. Pokusao sam tako po nekad da radim na praznik, kao velike obaveze, da se zavrsava poso, ali se obicno nesto iskundaci. Zadnji put sam proboo saku srafcigerom doktori se cudili da nisam pokidao neku tetivu ili venu. Od tad reko svaki poso moze da ceka.

Ne znam braco sta da vam kazem po tom pitanju. Pokusao sam tako po nekad da radim na praznik, kao velike obaveze, da se zavrsava poso, ali se obicno nesto iskundaci. Zadnji put sam proboo saku srafcigerom doktori se cudili da nisam pokidao neku tetivu ili venu. Od tad reko svaki poso moze da ceka.
I meni se takve stvari dešavaju. Doduše nisu ozbiljne povrede, ali se bušnem, secnem ili zeznem to što radim. I to mi se dešava ne zato što ja smatram da se crveno slovo treba strogo poštovati i zato što sam toliko veran nego pre zato što sam sujeveran i uvek se nađe neki "verni" Toma da mi nabaci na nos kako je crveno slovo i kako ne valja raditi. Tad mi obavezno nešto krene po zlu.

Ako sebe smatraš hrišćaninom ne treba da radiš za Božić, Uskrs, kućnu slavu, seosku slavu. Još po neki od praznika koji se smatraju većim. Ostali ovisno o mogućnosti. Crvenih slova sa nedeljama u godini ima oko 3 meseca. Ako ti posao zavisi od vremenskih uslova teško ćeš ispoštovati sve.
Pritom tu postoje i neki dani nevezano za veru na koje ne radim. Tipa moj rođendan, prvi maj, Vučićev rođendan :) i sl.

Lepota našeg pravoslavlja-svetosavlja je upravo u toj umerenosti i nenametljivost. Barem je tako bilo do skoro. Gde vera tebi nepropisuje izričito da moraš da ne radiš, da moraš postiš po svaku cenu inače nisi vernik. Vera ti ostavlja da proceniš sam da li si u mogućnosti da nešto ispoštuješ ili ne. I svakako je bolje ispoštovati i u nekoj mere nego ne poštovati uopšte.

Za razliku od nekih drugih vera i za razliku od toga kako pravoslavlje tumače neki novi vernici koji do juče nisu znali kojom rukom se krasti.
Ne sviđa mi se nikako to novo turbo-pravoslavlje gde se ljudi uvrede ako ih ponudiš mrsnom hranom u vreme posta.

Ja sam Dule napisao konkretno za sebe, a drugi nek sami odluce.
Imam recimo komsije koji isto nesto majstorisu i za njih ne postoji nikakav praznik i teraju tako nekako, ali meni se eto ne da da radim na praznik i ja ne radim.

Ja sam Dule napisao konkretno za sebe, a drugi nek sami odluce.
Imam recimo komsije koji isto nesto majstorisu i za njih ne postoji nikakav praznik i teraju tako nekako, ali meni se eto ne da da radim na praznik i ja ne radim.
Ma Ok, ja sam se samo nadovezao na tvoje pisanje oko povreda. Ovo ostalo je neko moje razmišljanje na glas ne vezano za tvoj post.

Ko radi stalno, uvek moze da se povredi, nebitno da li je praznik, sujeverje... ja to isto ne gledam uopste, ali cu mozda poceti, treba stvarno malo i da se odmori, makar zbog toga.

Nazad
Vrh