IMT

Programi takve namene se zovu
Povezan sam sa Szakal Metalom a njihov program je sličan (možda mogu napisati i identičan) Tec-docu.
Auto datu koju ja imam ne opisuje delove nego način na koji se ugrađuju, vreme ugradnje.... Sve u svemu svaki od programa iziskuje traganje po modelu. Jedino, bar mislim, u szakalovom katalogu postoji brza pretraga za neke proizvode. Ukucaš dimenzije nekog dela i program izbaci identičan ili deo približnih dimenzija. Nažalost za kabinski radijator tj grejač nemaju tu opciju. Znači, mora se tražiti iz glave tj po sećanju ili pešice....

Sva creva su im duža, ali tako je i ostalim proizvođača. Samo što nisu ni blizu kvalitetna kao T.S.
Od Jelen i co firme crevo mi je trajalo 2 sata.
-----------------------
Bićeš miran narednih 5-10 godina.

Od gvožđa?
Evo gledam opet sliku..... E jbm ga, ja ne mogu da procenim sa slike od čega je ali ne verujem da je od gvožđa.

Poslednja izmena:
Ako moze pomoc,na 539 pocelo da mi lupa u menjacu,zvuk kao kad se nesto zakaci tesko na poluge od prikljucni masina pa se dize. Nista nisam kacio,u voznji sa cisternom za osoku mi se to desilo. I sada kad vozim bez icega,opet cujem. Radio je I kardan,kad sam razbacivao osoku,pa me to malo zbunilo,Ali sada se cuje I kada kardan nije ukljucen.

Ako su poluge otišle gore (i više nego inače) onda je zaglavio radni ventil.
Ako su poluge dole, onda postoji mogućnost da je:
1) pumpa u pitanju (žute kocke, kulise...)
2) bočni nosači pumpe (možeš ih spolja izvući pa proveriti)
3) kardanska lamela ili spojnička sovina, eventualno neki ležaj na tom sklopu.
Teško je ovako reći šta je jer ne znamo odakle zvuk dolazi, da li se čuje i kada pritisneš kvačilo toliko da odvoji drugi stepen (kardan)....

Ako moze pomoc,na 539 pocelo da mi lupa u menjacu,zvuk kao kad se nesto zakaci tesko na poluge od prikljucni masina pa se dize. Nista nisam kacio,u voznji sa cisternom za osoku mi se to desilo. I sada kad vozim bez icega,opet cujem. Radio je I kardan,kad sam razbacivao osoku,pa me to malo zbunilo,Ali sada se cuje I kada kardan nije ukljucen.
Što kaže kolega, proveri da li ti se možda graničnik podigao pa su previše podignute poluge.

Meni se desi 3-4 puta godišnje da se sam graničnik olabavi pa podignem poluge do kraja i počne da lupa, setim se odma da proverim i spustim graničnik i zategnem gde treba.

Отишла карданска ламела, разјела се на нитнама па лупа као метал од метал да удара.

Koje uloske dizni preporucujete za Imt 560 rotaciona pumpa? Ima li neko iskustva sa proizvodjacem "seven"?

Pre neki dan sam kupio Motorpal-ove uloške (ne deluju mi da su original) za M motor (560) sa rotacionom ali ih nisam još ugradio. Ako ti nešto znači, mogu da ih slikam. A za ove seven, nikad čuo. Najbolje bi bilo staviti IPM ali mislim da se više ne proizvode.... Pre neki dan sam izvadio IPM dizne iz S motora, išle su 20 godina i napravile oko 5000rs.

565 ili 577, sta gledati kao zamenu za fergu, malo veci prikljucci, bez pluga? Da li su jednako bucni ili ima razlike?

Nazad
Vrh