IMT

Ako ti je potrosen kolektor, dzaba cetkice. Dodaces samo jos malo vremena dok ne dodje do neminovnog. Uglavnom su ti motori bosch tako sa pasu sa dosta razlicitih automobila. Za radijator grejanja, pronadji neki sa kola ali starijih jer na novijim su sve aluminijumski pa traze g12 antifriz

Uh mislim da će teško naći mesingani hladnjak (pardon radijator)... Šta fali da uzme alu radijator? Ne ide neka velika količina tečnosti u ferdžu, a i da ide miran je 5 godina.
@petarkrsmanovic po dimenzijama, što ja znam ti je najbliži od Audia 100 2,0-2,3 iz 90-ih... 32x16x5 i košta oko 2000 kosooka varijanta. Ili pokušaj da nađeš dva po 20-ak cm pa ih poveži. To bi možda moglo pasovati od starog Kadeta ili Vectre A. Aj sad ću pogledati....

Problem kod radijatora je sto nema mnogo odstupanja u dimenzijama jer je gore sve fes upakovano. Ako neko zna da mi kaze od cega pasuje bicu mnogo zahvalan. Pogledacu od Audija 100 ali mislim da je siri, barem po slikama sa interneta(mozda se tih 4cm upasuje).
Jutros pozvao coveka koji rastura zastave tu u selu, ima ventilatore(motor i elisa) za 1000din komad. Tako da cu uzeti drugi.

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Da, to će biti problem jer nijedan nije ispod 16cm.... Tragao sam sinoć malo, proverio i Kadeta, Vektru, Ford Galaksija, Hjundai Getca međutim ništa nije ni približno....

Zamoliti trgovce u auto delovima da potraze nesto slicno?
Mora postojati nesto slicno...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To sam pokušao sinoć. Imam on lajn pristup jednoj prodavnici auto delova (prodaju i kamionske delove i nešto malo traktorskih) i imaju veliku bazu podataka (i dimenzija) ali nisam našao ništa.
Jedino bi možda kolega Petar mogao probati otići u neku prodavnicu i tražiti običan katalog, papirnu verziju ako ima da su samo delovi ventilacije u njemu. Nekada, pre kompjutera, se pešice tražili podaci. Listalo se katalog po katalog. Sad je sve objedinjeno na jedno mesto. Kompjuter.
Ne znam koji program @MOMOSARIC koristi ( i on je u svetu autodelova) pa ako hoće (a hoćeš, jel da Momo?) i on malo da pronjuška....

A sta mislite o krpljenju postojeceg radijatora?
Celije mu izgledaju jako zdravo, a izlazi na sastavu izmedju celija i da kazem cela radijatora. Ima i Kilervagen u Kragujevcu, naprave nov hladnjak po uzorku ali ko zna koliko to kosta.

Sad sam nasao da je za pezo 307 14cm sirok, to se vec moze upasovati pa iako je kraci ali ne odgovara sto su njemu i ulaz i izlaz na istoj strani mada se to da crevima resiti.
Za pocetak cu pokusati sa krpljenjem pa ako majstor kaze da nema svrhe kpiti onda jurim sa nekog auta.

Sad je sve objedinjeno na jedno mesto. Kompjuter.
Ne znam koji program @MOMOSARIC koristi ( i on je u svetu autodelova) pa ako hoće (a hoćeš, jel da Momo?) i on malo da pronjuška....
Programi takve namene se zovu

TecDoc (Košta 1400 RSD)

Haynes Pro Vivid Workshop Stakis Technik (Košta 1000 RSD)

Auto program Data 3.45 (Košta 1000 RSD)

Autodijagnostički laptop sa svim programima mi je kod drugara tako da ne mogu da proverim.

Probajte ovde da nađete

Poslednja izmena:
Срђане, врати га назад, видиш да крећу полако упити и ангажмани и за електрику, а не само за Е-Аграр.

Sad sam nasao da je za pezo 307 14cm sirok, to se vec moze upasovati pa iako je kraci ali ne odgovara sto su njemu i ulaz i izlaz na istoj strani mada se to da crevima resiti.
Za pocetak cu pokusati sa krpljenjem pa ako majstor kaze da nema svrhe kpiti onda jurim sa nekog auta.

Imam u radionici nov za C4 (stoji, nikad da zamenim) pa ti javim dimenzije posto kontam da je isti na p307 i na c4

Imam u radionici nov za C4 (stoji, nikad da zamenim) pa ti javim dimenzije posto kontam da je isti na p307 i na c4
Ako se ne varam Grejač kabine za Citroen C4​

Dimenzije (hladnjaka) 300 x 130mm (Ima više OE kataloških brojeva, evo neki primer 6448.S7)​
Da mi je program tu lako bi ali nije pa to iz glave (Sigurno sam pogrešio dimenzije).​

Poslednja izmena:
Polovan od c4 je 4000 dinara. Nov za Zetora 5000. Ako ne okrpim svoj, uzecu ovaj za zetora iako se grejanje ne koristi preterano cesto, neka bude ispravno.
3faf9587481f3bfc2c09d9da55efc4b2.jpg

Nazad
Vrh