IMT

Како бре брате једва вуче два плуга,па колико би ти хтео,5 да вуче?Знаш ли ти какав је то орач уопште?

Vojkane,clan Dobrincan je kupio novog 577 nesto skorije,pa ga mozes kontaktirati za malo detalja kako se pokazao 577 na PP,mozda ce tako pre videti nego ovde diskusiju.

Zato vele pusti šza selo priča pogotovo one koji nemaju IMT trn im u oku ušao pa se prave pametni.
Ja od imt traktora 49 77 i 39 po meni strojevi za raditi što hoćeš.
Vidi se da nisi imao 549 bez prednje vuce,nije on bas za raditi sta hoces,imali smo mi i radili sta hoces i radili menjac X puta,glava motora boljka ventili stalno problem,konusno tanjirasti X puta menjali,prednji trap se razjeb...cas posla....ma nema srafa koji nije odvrnut.Zlatna serija supersonicnog kvaliteta 1988 god.

Kvalitet IMT-a i Rakovice je isti kao sto je i nekad bio samo sto se sad gledaju dlake u jajca kad se kupi nov traktor a nekad se nije gledalo na kvarove.E kod mene u selu 1980-i nekih kad su stizali traktori kakvi je tu sve bilo kvarova,sve same sitnice,motori,menjaci,diferencijali.....

Po meni kad bi kupovao kupio bi 577 bez prednje vuce jer to je traktor kome prednja vuca uopste i nije potrabna,on jede zemlju samo gas

Znam Vojkane imam tri rakovice u blizini, ti znas sigurno kako izgleda kada je tesko oranje a ores sa imt 539 e tako isto i rakovica ore, sve mislis sad ce puci gotova je... A mozda su njihove dotrajale ko ce ga znati, ja pricam sta vidim, e sada iskusniji ce znati...

Vidi se da nisi imao 549 bez prednje vuce,nije on bas za raditi sta hoces,imali smo mi i radili sta hoces i radili menjac X puta,glava motora boljka ventili stalno problem,konusno tanjirasti X puta menjali,prednji trap se razjeb...cas posla....ma nema srafa koji nije odvrnut.Zlatna serija supersonicnog kvaliteta 1988 god.

Kvalitet IMT-a i Rakovice je isti kao sto je i nekad bio samo sto se sad gledaju dlake u jajca kad se kupi nov traktor a nekad se nije gledalo na kvarove.E kod mene u selu 1980-i nekih kad su stizali traktori kakvi je tu sve bilo kvarova,sve same sitnice,motori,menjaci,diferencijali.....

Po meni kad bi kupovao kupio bi 577 bez prednje vuce jer to je traktor kome prednja vuca uopste i nije potrabna,on jede zemlju samo gas

Gle radio sam s 549 stari tip 85 .
Taj traktor rađena genralna i neka sitnica na mjenjaču radnih sati brdo niš drugo rađeno nije .
Traktor sad trenutno ore s 2x12 prekopa sve ali ide nema kabine lagan je.
Za transport avijon leti a u brda ide kao prazan to je čuco kako mi se svidio.
po meni super traktorić jači od 33 39 a istih gabarita za radove sijena okopavanja i tako samo nemogućnost da kupim bar polovan najviše radi udaljenih njiva.
A što se tiče 577 bez prve vuče ja ga ne bi u dvoru kad nije radila glavijo se u blatu .
Na rikverc u brdo šlajdrao jer nema guma i tako po šumi , za ravnicu ne treba prev vuče.
Ali s prvom vučom nema gdje on neće da iziđe to je stroj samo takav gas u pod i nema gdje da me ostavio .
Neki dan blato u šumi ferguson 33 s lancima jedva prođe s dva tri metra drva ja natovarim 5 meteri s prvom vučom ode kao da je ravno.
A da ne govorim niz brdo koliko znači ne gura ga .
Svaki je stroj dobar samo koliko kome paše i da ga znaš u dušu.

Jugi legendo nije dva pluga vec dve brazde:osmeh:
I kod mene je slicno 539 vuce 755 sasvim korektno,540,542,549 vuce 755 i 756 korektno a Rakovica 65 vuce 756 za vece nije.Generalno i nije neki napredak u oranju sem u potrosnji nafte.

Jel ima da se kupi neki nov 577 u goloj opremi bez kabine i prednje vuce,naravno novo.Kakva su saznanja

- - - - - - - - - -

Gle radio sam s 549 stari tip 85 .
Taj traktor rađena genralna i neka sitnica na mjenjaču radnih sati brdo niš drugo rađeno nije .
Traktor sad trenutno ore s 2x12 prekopa sve ali ide nema kabine lagan je.
Za transport avijon leti a u brda ide kao prazan to je čuco kako mi se svidio.
po meni super traktorić jači od 33 39 a istih gabarita za radove sijena okopavanja i tako samo nemogućnost da kupim bar polovan najviše radi udaljenih njiva.
A što se tiče 577 bez prve vuče ja ga ne bi u dvoru kad nije radila glavijo se u blatu .
Na rikverc u brdo šlajdrao jer nema guma i tako po šumi , za ravnicu ne treba prev vuče.
Ali s prvom vučom nema gdje on neće da iziđe to je stroj samo takav gas u pod i nema gdje da me ostavio .
Neki dan blato u šumi ferguson 33 s lancima jedva prođe s dva tri metra drva ja natovarim 5 meteri s prvom vučom ode kao da je ravno.
A da ne govorim niz brdo koliko znači ne gura ga .
Svaki je stroj dobar samo koliko kome paše i da ga znaš u dušu.
Ali posto ti imas 577DV to je mislim najbolja masina.
Znas kako kod nas kazu"Svaki ciga svoga konja hvali"
Svaki traktor uzlazi i uzvuce i sto nemoze u brdu ali na dva tocka,moras da gledas u nebo dok vuces,e zato ti imas DV jer se plasis gledanja ptica,aviona,oblaka....

Jugi legendo nije dva pluga vec dve brazde:osmeh:
I kod mene je slicno 539 vuce 755 sasvim korektno,540,542,549 vuce 755 i 756 korektno a Rakovica 65 vuce 756 za vece nije.Generalno i nije neki napredak u oranju sem u potrosnji nafte.

Jel ima da se kupi neki nov 577 u goloj opremi bez kabine i prednje vuce,naravno novo.Kakva su saznanja

- - - - - - - - - -

Ali posto ti imas 577DV to je mislim najbolja masina.
Znas kako kod nas kazu"Svaki ciga svoga konja hvali"
Svaki traktor uzlazi i uzvuce i sto nemoze u brdu ali na dva tocka,moras da gledas u nebo dok vuces,e zato ti imas DV jer se plasis gledanja ptica,aviona,oblaka....

Nije problem dizanje prvog kraja i nemože svaki da uzvuče ako nema prvu vuču.
Ja radim posao kad god hoću i zamislim dok drugi nisu ništa uzorali ove godine ja sam sve .
Ili imaju ursuse velike tu i tamo koji torpedo mali fergusoni .
Ja znam šta imam i da ne valja prodo bi ga ne bi ga hvalio .
Neki dan je susjed vozio đubar s ursusom od 120 konja jer 355 nije mogo onda ti to sve govori.

Jel ovo kolevka od 54x, ili je specijalno za ovaj model 539?

111klzn.jpg

Eto tako kače i na 577 757 a on olako vuče 758
Evo jedan zanimljiv video...

Poslednja izmena:
Jedino traktor sa snimka ima veze sa temom dok je sve ostalo otišlo vam teme u Honduras.

P.S.Postovi u vezi plugova,podešavanja istih i oranja su prebačeni na svoje mesto.Držite se teme.

Poslednja izmena:
Danas zavrsio-sklopio motor na 560,palenje je bilo tesko,na kljuc nije mogao da upali ni sa 135Ah sa burazerovog kamiona,promenio sam 4 akumulatora i nakraju veliki kamionski i nista od palenja,nema sanse,nepomaze ni grejac.Onako iznerviran odem do komsije i skinem Iskrin alanser sa Rakovice 65,odmah skinem onaj moj spori i ugradim brzu Iskru.Stavim solidan akumulator 75Ah i traktor upali bez grejaca kao mina.Odradio je,zagrejao se,pali izuzetno dobro,na pipanje.
Vratio sam komsiji anlaser i opet stavio moj spori i onako vruc 560 jedva upalio bez grejaca.
Znaci ono govn...od anlasera ide napolje a ovih dana idem u radnju kupiti nov brzi anlaser.

Kupujem nov indijski 80 eura,proverena roba,ima kod mene u selu dosta njih su kupili,komsija evo vec 5 godina a koristi traktor bas dosta.Ja sam ga nekad kupio i imao novog na rajki 65s i burazer ga imao 3 godine na rajki 65,radio bez greske,prodao traktor sa sve anlaserom kao i ja:osmeh:

Nazad
Vrh