Prvi glas da su izvozili kompletne traktore u kinnu...
Znam da su bile serije bez motora 5135 sa sinhroniziranim mjenjacem i 5136 s obicnim i da su se takvi traktori bez motora isporucivali u kinu i indiju. Njima je ovako bilo bolje jer kad svoje motore stave, djelova imaju, i nemaju s IMT-om nista.
A sto se tice 99. godista, to nema veze s vezom izvoz, domace trziste... U novije doba, '95 i dalje, pravljeni su samo da se prave i bojani su s bojama kakvih je bilo u tvornici. Sve ranije serije itekako ima razlike izmedju plavih i obicnih sivih motora, a kod novijih je to samo stvar izgleda, jer svi traktori silaze s iste trake.
Sto bi bilo lijepo da se na forum prikljuci netko tko je tamo radio (ili jos uvjek radi) pa da znamo sto se tamo dogadja...
@becarina: Na IMT-u je dodatna oprema pitanje srece... Ja kad sam kupovao traktor, pitao ljude u IMT-u direktno sto sve imaju za 549 u ponudi dodatne opreme i covjek mi lijepo nabrojao... Narucim traktor s automatskom poteznicom, dobijem usranu klatecu... Pitam za 2 para hidro prikljucnica 600€, potpuno sinhronizirani mjenjac nije spomenuo, kao ni mogucnost montiranja vecih guma. Na nekim prospektima se spominju i hidraulicne kocnice, no nista ni od njih...
Eto, tako posluje firma koja je godinama pred propasti, i koju nitko nece preuzeti... Suska se da ce se onom tko kupi firmu biti oprosteni svi njeni dugovi, ali ovu informaciju nikako da potvrdim... Koliko znam da postoji i plan modernizacije pogona i daljnja proizvodnja traktora, a da se pogon u Dobanovcima skoro nece zatvoriti, jer "kao" on jedini posluje u plusu.