Reci cu ti ja ovako... ako su novi ventili stavljeni i uslajfani su kako treba no uvijek postoji onaj ALI...
Lijepo ti skini rezervoar, i polako okreci motor i pregledavaj zazore na ventilima i kad je pojedini klip u GMT u tocki kompresije, kako su ti i rekli, mora biti zazor 0-20 - 0.30 kako koji majstor voli, ja cesce prestelavam pa stavljam 0.20 no nije greska ni jedno ni drugo. Ako ima zazora u GMT klipa, klimaj klackalice gore-dolje, lijevo desno, pokusaj ih "uvijati" i pregledavaj da se one ne klimaju. ako zazor ne postoji, ti ga nastimaj i tako za sva tri cilindra. Za probu preporucam zazor 0.30 i onda da radis s njim par dana i da ponovno prekontroliras zazore jer je lako moguce da nesto niej "sjelo" kako treba jedno s drugim.
Kad mu ventile prestelas, sastavi ga, upali, i gledaj sta radi i kako. ako ventili nisu bili pravilno postelani na njih se sad nakupilo malo garezi i zato sam i rekao da je sigurnije 0.30 pa dok ta garez ode radom motora trebao bi sve bolje i bolje raditi ako glava nije pukla ili sta ja znam.
Ja vjerujem da je ponajprije problem bas u ventilima pogotovo kad kazes da su novi i da to nitko nije gledao posto su bili sigurno da oni 100% nisu u pitanju.
Tako je i kolega kupio motor s vilicara za svoj 539 i palio je na zub, nesto nevjerovatno, i ja mu kazem da prije ugradnje u traktor dok ga jos imamo na paleti da prestelamo ventile posto je lakse radilicu okretati kad koljevka i hladnjak ne smetaju. Kaze on, nema potrebe, vidis da dobro radi. Na moje inzistiranje smo ga otvorili i jedan od ventila je imao zazor 0.7 sto je prosto nevjerovatno da je tako motor radio bez greske. ostali su bili izmedju 0.3 i 0.5...
Nemoj glavu bez veze skidati dok ventile ne pregledas i po potrebi podesis i kad malo traktor proradi, provozaj se. ako osjetis poboljsanje to bi trebalo biti TO a ako ne onda ti skidanje glave ne skine, posto drugo sta nema biti jer kazes da si pumpu i brizgaljke eliminirao...