IMT

Micko,mozda bi bilo bolje da ti doteraju traktor u avliju pa da ga pogledas.To je ipak jeftinije nego da ides kod njh.

Eto vidite da se isplati pitati .Ko pita neskita . Trk kod tog coveka dok se nije prodao traktor.

Prvog oglasavaca licno poznajem staresina u policiji, moj drug letos kupio 558 od njega prva liga traktor.
Znaci on se bavi preprodajom,kao sto sam i mislio.Jel ste se upoznali kad je drug uzimao 558,ili se od ranije znate?
Ne pada mi na pamet da se zalecem,sto Mirko 015 kaze gume im nisu nove i ko zna sta jos tu ima,a ni cene im nisu bas realne.

Covek je supovac ima uvid gde ima da se kupi traktor od naslednika, naravno ima svoju zaradu, maksimalno je korektan,na kraju nistanije skriveno trktor je tu mozes da probas ako se razumes ako ne povedi nekog ko se razume.Svaka roba ima svoga kupca.

Traktor stvarno izgleda ocuvano ,probaj telefonom da ga nazoves saslusaj sta ce da ti kaze .Pitaj ga dali bi spustio nesto zbog guma ,pa ces znati na cemu si i sta ti je ciniti.

Ja se dosta razumem u automobile i uopste u benziske i dizel motore,tako da mi to nije frka da proverim.Sad bas u taj 549 i 542 se nikako ne razumem,nemam iskustva sa njima.Citao sam ovde da 549 ima problema sa konusno tanjirastim,ali ne znam dali isto vazi i za 542 i dali moze da se to otkrije nekako?Ne znam dali ima jos nesto na sta treba da se obrati posebna paznja.
Sutra cu da nazovem coveka,da popricamo,da cujem detaljno kako stvari stoje,posebno me zanima prenos vlasnistva.Naravno da cu da pitam da spusti cenu jedno 600-700e za gume.:ppozdrav:

Kod mene je odradio 2000 sati teskih "robijaskih" poslova i nista mu za sad nije. mjenjao sam poklopac hidraulika i nikud ni da mrdne, jedino ima puno lufta izmedju konusnog i tanjurastog i to mi je "majstor" rekao da je dobro a znam da nikako ne moze valjati... Na puno mjesta sam cuo za probleme konusno-tanjurastih i imam 540 u selu da dokaze tu tvrdnju kojem je tri puta radjeno jedno te isto te je treci puta moralo i kuciste biti mjenjano jer se lezaj od konusnog nije imao gdje vise staviti, sve zivo razbucano...

Takodjer su mi rekli da kod mene zadnji kraj toliko dugo traje zbog prednje vuce koja rasterecuje zadnji pogon...

Dokle ce, vidjet cemo. Jeftino je za popraviti pa se puno ni ne zivciram.

Na 542 nece konusno tanjirasti tako brzo da ode,ali zna.Na 549 ode brzo u teskim uslovima rada,kad bas zapinje,a 549dv je rasterecen zbog prednje vuce pa je tu druga prica.Zna brzo i menjac da ode na 549 i 542,da iskace iz 4 brzine.Trobrzinac nema tih problema.Konusno tanjirasti na 542-549 je od fergusona 533,539.

E bas ti IMT- 549 nosi konusni od 539, 5106 nosi menjac od 577.. Oni kao da su napravili unirvezalne menjace i konusno-tanjiraste!!! Cuo sam da i na 539 hoce da ode konusno-tanjirasti ali da kucnem u drvo ja tih problema nisam imao.. Mada je kod mene samo jedne godine bio u oranju kao ispomoc Rakovici...

Pa ja bih ga najvise koristio u sumi,a tu ima zapinjanja i secanja i propinjanja koliko hoces.I ako u sred posla treba da mu radim taj konusno tanjirasti,ili menjac,bes takav poso.549 mi se svidja sto je mali,a dosta jak motor ima,ali nije ni to resenje.

U sumi ima da ga pokidas kao papir,nije on za to,nema blokadu(ima ali kao da nema)motor je tu previse ostar,kida sve zivo.
Konusno tanjirasti je od fergusona,menjao sam ih dosta do sad,nije skup oko 150 eura.

Od IMT-ovih 540-542-549 kupio bih jedino 540. Pokazao se dobro i menjac sa 3 brzine je mnogo bolji od ovih sa 5 koji crkavaju bar jednom godisnje! Pod uslovom da nesto rade ne da stoje pod supom...

Poslednja izmena:
Pa to me sad i plasi.Da kupim pa posle da ga iskidam i sastavljam nikako mi ne ide.560 mi je vec preveliki,jednostavno nemam bas potrebu za vecim traktorom od 542/549.Raspitacu se jos malo kod ljudi pa cu da vidim sta cu i kako cu.
I ja sam cuo da je menjac sa 3 izdrzljiviji od onog sa 5 brzina.

Ja neznam u cemu je razlika danas sam se nadvlacio sa obicnim 539 i ja sa mojim iste su tezine isto sve samo sto je moj 6 ks jaci ja mislim da to nema veze i dobio sam ga bilo je muke ali sam ga dobio ipak znaci 6 konja vise a isti trakotri :)

Nazad
Vrh