IMT

A koji traktor imas ti??? Tezi je 540-542-549 od imt 539 zato si ga i dobio nije samo u snazi motora...

Mi imamo 542 od 1984 god,i radio je svke god sve poslove od oranja,tanjiranja,sejanja,baliranja ,... sve do ove god gde teze poslove radi IMR. Nikad nsimo omali problem sa konusno tanjirastim,a kod nas je ovde malo brdovito,jedino nam je menjac jednom riknuo i to se desilo u oranju,jeste da se culo da malo "tandrce" ali ga je tata terao i napravio kursus pa smo morali sve da menjamo. Njemu je pre 4 od uradnjena generalka i od tad je napravio 3000 rs be ikakvog problema. Jedino da napomenem t ou vezi 4te da stvarno zna da iskoci uglavnom kad si na nizbrdici i pod terretom,mada iskreno ja je uopste ni ne koristim,jer posle 3ce diretkno saltam u 5tu

Svidja mi se IMT 549 jer je jako brz u transportu,kod nas u selu ima samo jedan ali sam pored glavnog puta pa kad proleti neki 549 bas brzo idu..(u poredjenju sa 539)

Za dugovecnost traktora mnogo je bitno i koliko je sirov vozac,ja imam 542, 88g da ga ne ureknem,sila bozija,godisnje poore mojih 15 hektara +5 usluzno,celo leto radi sa rotacionom kosom,presom,treba spremiti hranu za 11 krava,zadnje dve godine je dobio nagradu zmajev berac za dve sezone obrao je skoro 60 hektara kukuruza,ako mislite da zimi odmara varate se cele zime on melje kukuruz u klipu{nesmem da dozvolim da mu padne radna temperatura}.

Za dugovecnost traktora mnogo je bitno i koliko je sirov vozac,ja imam 542, 88g da ga ne ureknem,sila bozija,godisnje poore mojih 15 hektara +5 usluzno,celo leto radi sa rotacionom kosom,presom,treba spremiti hranu za 11 krava,zadnje dve godine je dobio nagradu zmajev berac za dve sezone obrao je skoro 60 hektara kukuruza,ako mislite da zimi odmara varate se cele zime on melje kukuruz u klipu{nesmem da dozvolim da mu padne radna temperatura}.

Nemoj druze dopustiti da ispadne iz forme,tesko ga je vratiti posle... Evo moji se ulenjili ne rade nista vec duze vreme.. :osmeh:

Izmedju 542 i 549 uvek bi birao 542,makar je bolji sa konusno tanjirastim,ne crkava bas lako ali desava se.Menjac standardna boljka,malo paznje treba posvetiti.Brzina je ista kao 549,isto je jako brz,tu je menjac glavni uzrok.Naprimer 540 je daleko sporiji,isti motor 42,5ks ali menjac trobrzinac.

Kod IMT-a menjac trobrzinac je zakon. Jedan majstor koji je ceo zivot radio traktore IMT-IMR sad vec pred penzijom,
jednom kad smo razgovarali mi je rekao da je IMT 560 sa motorom S-44 izdrzljiviji od 577 zbog trobrzinskog menjaca. Koliko ima istine u tome zaista neznam ali zvuci zanimljivo pa reko da to podelim sa vama...

Od landine,od rode,od kombajna 131 sestak:haha:
Salim se,nepase ni jedan,ali moze da se ubaci od 539,ali ti treba medjupoloca od 539.Ostalo pase.

Nepase s44.Uostalom kakav motor s44 na 33-ku,covek lepo pita,sigurno oce da ubaci motor od 539 na 533,znaci treba mu komplet motor od 539 i medjuploca od njega.

Nazad
Vrh