Vidim ja da mene nitko ne razumije...
Gagi: IMT nigdje nema cjeva da njome stalno kruzi ulje odakle bi se stalno mogao napajati dodatni razvodnik, a da se poluge hidraulika pri radu razvodnikom ne spuste.
Mityoo: NE, Niti jedan IMT do 577 i slicnih modela nema u serijskoj opremi poseban razvodnik (rucicu) kojom se kipa prikolica, vec ima cijev koja se spaja na poklopac hidraulika gdje se ukljucuje prikolica ili berac ili nesto trece. kad ides kipati, kipas tako da rucicu za podizanje hidraulika spustis skroz dolje, a ruckicu za finu regulaciju podizes gore. Najprije se podizu poluge hidraulika u krajnji gornji polozaj I TEK ONDA ulje ide na izvod za kipanje i tako se podize prikolica, kos beraca ili nesto trece. Igra zivaca je natjerati kipu prikolice da stoji podignuta u nekom zadanom polozaju. Il se postepeno spusta milimetar po milimetar, il se postepeno dize. Cjeli taj igrokaz kipanja prikolice se dosta brzo odvija, al daleko od toga da ulje trenutno krene na izvod za kipanje, vec moras cekati da se poluge podignu skroz gore. Rjesenje za brzi rad prikljuckom za kipanje je to da se poluge mehanickim putem ukruze u donji polozaj i na taj nacin ulje ide direktno u izvod za kipanje, al opet nemas nikakvu preciznost nad protokom ulja.
To je jedina stvar sto me na IMT traktorima zivcira. Na moj 549 je dodatni razvodnik s dvije komande kostao 700€ nadoplate, a to toliko ni izdaleka ne vrijedi. IMT dodatne komande mogu biti i jednoradne i dvoradne samo pomicanjem male ruckice na samoj komandi, a ak ose ne koristi razvodnik, i dodatna pumpa se moze prikljuciti ovoj glavnoj i tako povecavas podiznu moc hidraulika. nadam se da si razumio, a ako nisi, poslikat cu ti par straica iz prirucnika od 549, pa ce sve biti jasno 100%.
Abro: radi se o IMT 549. Sve to ide na isti kalup i 549 ima mogucnost ugradnje dodatne zupcaste pumpe na postojecu klipnu od koje dobia pogon preko 2-3 didatna zupcanika. mene samo zanima odakle izlazi crijevo od zupcaste pumpe kojim se dodatni razvodnik napaja uljem i gdje je spojen povrat ulja iz razvodnika. Dakle, kako su oni u tvornici to rijesili.
kazem, nadam se da ta zupcasta pumpa nije nesto skupa, skup sa svime sto je potrebno za ugradnju iste. prolistoa sam katalog djelova za 560 i vidio kako se dodatna pumpa montira, i kad bih imao sve potrene djelove, vrlo ju je lako ugraditi. jedino me zanima kojim putem spojiti pumpu i razvodnik. Da li se sto na kucistu busi, ili je u poklopcu hidraulika ostavljeno mjesto za tu svrhu, ali je kod mene zablindirano, posto nemam ugradjenu ni pumpu ni razvodnik.