Ma to znam, al to je budzenje, kako se kod vas kaze, a to ne zelim...
IMT 549 ima original zupcastu pumpu koja se umece kod ove njegove hidraulicne pumpe i koristi se ulje iz diferencijala za u prikljucke... Mene zanima s kojeg mjesta se crijeva od te pumpe izvlace kroz kuciste mjenjaca, a za ovo s razvodnikom dalje nema problema.
Razvodnik koji sam nasao ima, kako sam vec napisao, jednu jednoradnu komandu sa slobodnim povratom, a drugi blok je obicna dvoradna komanda.
kad bi si to napravio na traktor, onda bi moj vuceni tarup imao dvoradni cilinidar za zakretanje u radni/transportni polozaj, a jednoradni za odredjivanje visine rada. Berac bi isto tako dobio dvoradni cilindar za izmicanje rude, a jednoradnim razvodnikom bi dizao kljunove i kipao bunker.
Gadi mi se sto je na IMT-u izvod za kipanje slampavo izveden, ap da se poluge prije dignu, ap neprecizan, pa sto muka. Za kipanje prikolice i beraca je OK, al za bilo sta drugo NE.
Dakle, original pumpa koju IMT ugradjuje u kuciste mjenjaca kraj glavne hidraulicne pumpe, ako netko zna koliko bi kostala i koliko ju je veliki problem ugraditi, i kako ju spojiti s razvodnikom, jer je ona zatvorena u kuciste mjenjaca i nema se odakle provesti crijeva. Taj sistem sam vidio samo na sajmovima, al traktori zakljucani i nisam mogao zagledati odakle crijeva izlaze da napajaju razvodnik uljem...
Posto bi imao i dvoradni razvodnik, mozda bi se naslo novaca i za hidraulicni top link, pa se lako napravi traktorsli vilicar...
Prvi korak je nabavka pumpe i razvodnika, i sklapanje sistema, a dalje cemo lako kad preradjivanje prikljucaka dodje na red...