IMT

Danas sam gledao ovaj 577 sa slike gore,strasnoooo sam se razocarao , pa ono je strasno. Zavrsna obrada je na niskom nivou, motor bih i ja cini mi se bolje ofarbao,kod cepa na bloku nekakva masa neidentifikovana (sve se plasim da krije nekakav var), idiot koji je vario kabinu za krilo je to sio elektrodom i izgleda progorevao isto, pa je to popravljao varom sa unutrasnje strane, kabina je svana ruznija nego ona od prije 20 god, a sta je u motoru mogu samo zamisliti...I gospoda iz IMT su zakljucala traktore, jer pobogu mogao bi neko maznuti CDradio iz ferge, a o pruzanju informacija da ne pricam, _ polomise se....ma gori su od Topalovica iz "Maratonaca"

U zvaničnom IMT-ovom uputstvu za održavanje stoji da ulje u menjaču i reduktorima treba da se redovno menja (valjda beše na 800 i 1200 radnih sati), ali u mom kraju skoro niko se ne pridržava toga. I ja vozim već nekih 10 i više godina sa istim uljem, mada ne koristim traktor previše (oko 200 litara nafte godišnje, obrtomer i sat mi ne rade) i menjač mi vrlo retko krči. Koliko se ja razumem u tu problematiku jedina opasnost za menjač predstavljaju opiljci u ulju, ali 558 ima dva magnetna čepa koji bi trebalo da pohvataju dobar deo tih opiljaka. Na šipci za proveru nivao ulja ulje je uvek čisto ko suza.

Dakle - da li se treba strogo pridržavati fabrički uputstava, ili se zamena može rastegnuti, ili pak totalno izostaviti?

P.S. izvinjavam se moderatorima ako već postoji tema o 558, ja sam tražio i nisam je našao.

Ulje se treba mjenjati al problem je što većina ulja nama dostupnih financijski su gora nova nego to ako je čisto polovno.

@Zorancile
Vrlo je moguce,moj brat je pre tri meseca narucio 549 na kredit.Jos ga nisu isporucili i ko zna kad ce a on vec placa rate.:nono: ::lose::

Hteo sam domaći traktor i još uvek ga želim ali posle slika i pročitanog na forumu... ::lose:: Da uzmem 20 godina starog crvenog ili rajku bolje bih prošao nego s novim.

Pitanje za poznavaoce IMT 560. Koliko moze da podigne kilograma na krajevima poluga? Ne mogu da nadjem taj podatak nigde na netu...

Moj 560 (stari tip) je uspeo da podigne gaspardo magica sejalicu (oko 1100 kg), samo na momenat. Posle tog prvog pokušaja nije više mogao ni da je odlepi od zemlje. Znam da nije odgovor na postavljeno pitanje, al' eto sad znaš šta ne može. (Samo, treba uzeti u obzir i raspored te mase jer je to prilično dugačka sejalica, odnosno nije sva masa na polugama.)

@dukej
Bas to me je zanimalo, u vezi sejalice. To je najteza masina za traktor od 60ks. Meni je sejano sa IMT 560 (stari tip) + Majevica 6 redi i nosi je jedva, sa brdo tegova napred i kad se okrece na krajevima njive mora jako polako da se krece inace se prednji tockovi odlepe od zemlje. Da je vuce po njivi naravno nije mu problem. Sejacica je oko 800kg, ali je takodje masa najvecim delom daleko od traktora, pa se javlja velika poluga.

@pidikanac
Nasao sam i ja kasnije ovu semu. Najverovatnije je za stari tip hidraulika od 19.3 KN tj. oko 1950kg, a za novi 24kN ili 30kN.

page0010.jpg

4-14-2011-90338-pm.jpg

Evo malo podataka o sili dizanja kod imt traktora.

Nazad
Vrh