IMT

@meshter
ok. Sad me interesuje kako, gde su postigli tu razliku u litraži. Posle ću obrazložiti. Ne prozivam, pitam.

Kod nas se dosta koristi Galax i dobro se pokazalo.Ja sam koristio i Bergoline i extra je samo je duplo skuplje u odnosu na Galax.

14xjuwl.jpg

Jel moze neko da mi opise kako se mijenja filter goriva na fergi? Znam ono kako se skinu i stave, ali kako da sve to izračim? Ajd ako neko ima volje nek mi opiše proces zamjene, danas sam skontao da sam filtere mijenjao zadnji put prije 10 godina otprilike, pojma vise nemam kako se to radi.

@ zombie 666 .sta si cekao do sad mnogo je to?kad stavis oba filtera imas sa druge strane ace pumpu na njoj drukas gorivo i ovamo kad izadje vazduh tad zatezas.i to je to?a kad si menjao ulje? jel to za ferguson ako jeste onda je to.pozdrav :cao:

@ Zombie 666

Evo jedne skice na brzaka
1426lo5.jpg

Izvinjavam se na losem kvalitetu slike nadam se da je razumljivo. :cao:

A moze i sistem kao sto je predlozio @milanmozgovo

milanmozgovo je napisao(la):
@ zombie 666 .sta si cekao do sad mnogo je to?kad stavis oba filtera imas sa druge strane ace pumpu na njoj drukas gorivo i ovamo kad izadje vazduh tad zatezas.i to je to?a kad si menjao ulje? jel to za ferguson ako jeste onda je to.pozdrav :cao:

Ma poptuno nam spalo sa uma jbga. Ulje se mijenja svake godine, na to se pazi kao na sveto slovo. Znam ba sve kako se stavlja i gdje, al me zabrinulo kako da ozračim. Vazduh će izlazit na filteru negdje, čini mi se sa gornje strane? Radio sam to nekad, al davno bilo jbga :(

Imas na nosacu filtera srafcic koji se odvija 14 kljucem.Olabavi ga za dva,tri kruga i tu ce ti izlaziti visak vazduha.Mada mislim da je bolje da to uradis na bos pumpi jer mozda je malo vazduha uslo i u nju.Da bi lakse upalio traktor posle toga,olabavi jednu cev od dizne (bilo koju) dok ne upali motor.

Proka Azanja je napisao(la):
Imas na nosacu filtera srafcic koji se odvija 14 kljucem.Olabavi ga za dva,tri kruga i tu ce ti izlaziti visak vazduha.Mada mislim da je bolje da to uradis na bos pumpi jer mozda je malo vazduha uslo i u nju.Da bi lakse upalio traktor posle toga,olabavi jednu cev od dizne (bilo koju) dok ne upali motor.

Hvala prijatelju na savjetima! Čim malo zagrije (sad pada snijeg kao lud!!!) zamijeniću filtere, imam ih kupljene, al nisam smio da se upustim u zamjenu jer nisam mogao da se sjetim šta sve treba ozračiti.
:ppozdrav:

Evo kako je jedan drugar uradio skoro pa generalnu masine,komplet pomenjano sve i svasta,samo motor nije otvaran,radjena je pvp,menjac,izgled i ostalo.
sfiaef.jpg

9jjadj.jpg

Lepo,lepo.Dobru mu nijansu sive pogodio,ja sam se nagledao dosta slucajeva kad ljudi nadju neku boju ne daj Boze.Ko da su daltonisti.Jos samo da nadje neku lepu crvenu i da mu zameni desni zmigavac i ima da bude ki bombona.

Nazad
Vrh