IMT

SM su karike nemacke. prodaje Jusel-Sabac jesi li na to mislio?

macvanin je napisao(la):
SM su karike nemacke. prodaje Jusel-Sabac jesi li na to mislio?

Ovde se radi o glavi motora,covek kaze da na njoj pise samo SMR.Pa me interesuje ko je proizvodjac,ako je neko imao prilike da se srece sa tim glavama i oznakama.Hvala :ppozdrav:

Mozda ovo SMR znaci SMR-T glava za 533 :haha:

meshter je napisao(la):
steva mrštanac je napisao(la):
Zna li mozda neko kako se menja semering na vretenu kod imt 539. Nadam se da nije komplikovano!
Nije komplikovano, prvo ispustis ulje iz menjaca, odvrnes tri srafa koji drze limeni poklopac i izvuces cauru u kojoj je semering, na slikama se lepo vidi pa ce biti jasnije. :cao:

Hvala na savetima. I da se ispravim mislio sam na vratilo za prikljucak kardana.

bobanvrb je napisao(la):
Imt-533 je perkins A3.144
imt-539 je perkins A3.152
Gledao sam cene po zapadu,klip,hilzna,karike-konplet oko 250dolara
a ovde kod nas mi trazili 550e sa punpom za ulje i ac i lezajevi radilice isto perkins

Ubio sam se da nadjem koji perkins odgovara nasim 533 i 539

Vidim da pisete o satovima ja sam moj skoro razvalio , napravio da radi i vratio od 00000
dva dana sam se j.... :ppozdrav:
tacno je da teoretski motor od 539 odgovara perkins A3.152.
Medjutim ipak su nasi malo odstupili od mera.Tako da mere hilzni,karika i klipova nisu isti.
Ako ipak i nadjete perkins delove( a da nisu sumnjivog kvaliteta) a masinsku obradu uradite standardno za nas imt motor onda ste ::novac:: prakticno bacili.

mmb je napisao(la):
bobanvrb je napisao(la):
Imt-533 je perkins A3.144
imt-539 je perkins A3.152
Gledao sam cene po zapadu,klip,hilzna,karike-konplet oko 250dolara
a ovde kod nas mi trazili 550e sa punpom za ulje i ac i lezajevi radilice isto perkins

Ubio sam se da nadjem koji perkins odgovara nasim 533 i 539

Vidim da pisete o satovima ja sam moj skoro razvalio , napravio da radi i vratio od 00000
dva dana sam se j.... :ppozdrav:
tacno je da teoretski motor od 539 odgovara perkins A3.152.
Medjutim ipak su nasi malo odstupili od mera.Tako da mere hilzni,karika i klipova nisu isti.
Ako ipak i nadjete perkins delove( a da nisu sumnjivog kvaliteta) a masinsku obradu uradite standardno za nas imt motor onda ste ::novac:: prakticno bacili.

Ja sam malo napravio lapsus u pisanju nas IM033 za 533 je perkinsonov P3 144 a ne A3 144.Ima razlike.Ovaj A3 144 ima direktno ubrizgavanje inace su mere klipova i uopste sklopovi indenticne.Koliko sam ja upucen.

Dali bi mogli da nam kazete te razlike u masinskoj obradi zato sto imam nameru da montiram perkinsonove sklopove.Pa da ne napravim gore nego sto je bilo.Masinsku obradu treba prilagoditi tim perkins merama ako sam razumeo. :ppozdrav:

Ja sam za moj IMT-542 kupio delove za Perkins A3.152 i tom prilikom treba obratiti paznju na spoljni precnik hilzne.
Kod naseg motora u prirucniku pise da je spoljnji precnik hilzne 93.715-93.74 mm i prema tome treba izabrati hilznu cije su dimenzije u tom opsegu. Ja sam na primer kupio Goetze hilzne ciji je spoljni precnik 93.73mm. Za Perkinsa postoje i hilzne koje su vec obradjene iznutra i one imaju spoljni precnik 93.66mm, medjutim nase radionice na rade sa njima. Klipovi ne prestavljaju nikakav problem jer su potpuno isti.

lucky je napisao(la):
Ja sam za moj IMT-542 kupio delove za Perkins A3.152 i tom prilikom treba obratiti paznju na spoljni precnik hilzne.
Kod naseg motora u prirucniku pise da je spoljnji precnik hilzne 93.715-93.74 mm i prema tome treba izabrati hilznu cije su dimenzije u tom opsegu. Ja sam na primer kupio Goetze hilzne ciji je spoljni precnik 93.73mm. Za Perkinsa postoje i hilzne koje su vec obradjene iznutra i one imaju spoljni precnik 93.66mm, medjutim nase radionice na rade sa njima. Klipovi ne prestavljaju nikakav problem jer su potpuno isti.
gde si nabavljao delove?

i koliko te kostali.Ja imam rodjaka u svajcarskoj pa ce da mi nabavi.kako se krecu cene,Ovde u novom sadu je komplet za generalnu sa novom pumpom za ulje 550e.

Mene su klipovi sa karikama (Kolbenschmidt) i hilzne (Goetze) kostali 240 eura. Ja sam hteo da svi delovi budu Kolbenschmidt ali oni nisu imali hilzne pa su poslali gecove hilzne. Kad sam video da su hilzne gecove ja sam onda kod nas kupio gecove karike (oko 40 eura). E sad da li sam pametno uradio pokazace vreme.

mislio sam na zazor posto sam prosle godine kupio gecove k. a imale su zazor od preko 1mm pa sam poceo da se svadjam sa ljudima sa masinske obrade a ono karike nisu bile uredu :cao:

kinez je napisao(la):
mislio sam na zazor posto sam prosle godine kupio gecove k. a imale su zazor od preko 1mm pa sam poceo da se svadjam sa ljudima sa masinske obrade a ono karike nisu bile uredu :cao:
U kakvoj su ambalazi bile? Ove sto sam kupio imaju na kutiji neke holograme i kodove koji su ukucaju na Internetu na sajtu proizvodjaca i tako proveris da li su original. Fora je kao u tome sto je deo cifara upisan na hologramu a deo pored holograma. Naravno trgovac nema pojma o svemu ovome vec sam to procitao na sajtu Federal Mogula kome pripada i Goetze.

mislim da je bila plava kutija i imala hologram al nisam znao za te fore mozda neki fals posle sam uzeo neke indijske u limenci to vec godinama koristim i nemam problema

Nazad
Vrh