IMT

Problem:IMT 539
Zgusla se nafta i zapušila filtere.Stavimo oba nova filtera i počnemo sa liftiranjem.Sve kao i obično stim da na gornjem malom šrafu na pumpi kada smo ispuštali vazduh non stop išla crna nafta.Mi tako liftirali sat vremena i to nikad da poteče čista nafta.Upalimo mi njega tako i teraj.Sretnem mog bošistu i on mi reče da mi na Ac pumpi vuče ulje i troši ga sa naftom i zato je tako crna nafta i dosta dimi.Skinemo Ac pumpu kad iscuri sila ulja napolje iz bloka.To se do sada nikada nije dešavalo da toliko iscuri.Zamenimo membranu(stara se videlo da je popucala)i upalimo.Sad je na bosh pumpi čista nafta i mnogo manje dimi.
Brine me to što se tu toliko ulja nagomilalo.Interesu je me šta bi to moglo biti i vredi li produvati one cevčice ispod i sa desne strane od AC pumpe kuda se ulje vraća?

mora ulja da ima u bloku gde je a c pumpa a cevcice su pod protiskom a ne za povrat :ppozdrav:

Ali nikada mi toliko nije iscurelo pa me to i zabrinulo.Nisam primetio da mi je propuštao naftu u ulje jer nije dizao nivo.Ustvari bar se nije videlo da ga diže jer ga je verovatno smanjivao trošenjem ulja.
A kuda ide povrat toga ulja koje dolazi na AC pumpu.

ta komora gde je a c pumpa je puna i preliva u drugu komoru u kojoj na drugoj trecini visine ima otvor koji vodi ulje u karter

ma čim se malo ovremeni odma menjam filter i ulje.Sve sam kupio samo čekam lepše dane,a u međuvremenu traktor i ne palim.

3500 košta kvadrat stakla plus kederi,šarke,zatvarač,amortizeri.Nazovi Goran staklo iz Pančeva,kod njega sam video da ima ceo komplet

Jel neko verglao masine jutros.Ja i brat smo morali jutros da upalimo 542 treba sa cisternom da usluzno odradim zacepila se jednom septicka hitno mu probamo na prvi akumulator uz sprej nece pa na drugi nece pa treci povezemo na drugi preko kablova i nece pa nece :udri:!Kanda je spej los neki kao americki a domaci hins je 100 puta bolji.Onda se brat setio butana i zagrejemo karter i ulje upalio ko mina bez spreja :haha:.Inace struja mu je izgleda losija iako skoro sve radi od svetla a i za generalku je samo mu nove karike nabacili
Ovako je izgledao '88 godine kad je nov bio cale se slikao sa komsiom
63zjig.jpg

Jel neko zna kako se montiraju azbestni polu meseci na radilici .Jel nebih da stavljam silikonski semering posto hoce da se ukopaju u radilicu , posto radim generalku motora na 542 hteo bih da stavim polumesece jer je motor skinut pa ih je lako na tenane staviti

mi smo stavili azbestni zaptivač pre 15 god i sad veoma malo propusta tek po neka kap,
ali je na dekl sa unutrašnje strane napravljena i postavljena dva olučasta polumeseca od lima i to je bilo jedino rešenje da ne propusta ulje,tada nije bilo silikonskih semeniga
majstori "starije" generacije sigurno znaju o čemu se radi

@isidor
ja sam na mom 560 menjao letos tj izbaceni su polu meseci i ubacen je gumeno silikonski i ja sam prezadovoljan kostao je oko 1600din,inace sa polu mesecima pred menjenje je jako curilo ulje i majstori su mi rekli da su ti polumeseci prevazidjeni i da se sad ubacuju ovi silikonski i evo napravio sam nekih 180radni sati pod plugom i spremacem i nije procureo :D

Istina.Genići su prejaki sa cenama pa nije ni čudo što im neke mašine i propadnu od stajanja.Onaj RX 170 im stoji 15 godina ako ne i više

Nazad
Vrh