IMT

To je namontirano da služi dok stoji na placu a posle ćeš ga svakako odvaliti polugom.

Ja sam stavljao za registraciju samo, posle skinem.
Ako je i ta glupost potrebna pored pozicije, ispravnih stop svetala, rotacije, jbg onda.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ko ga pravi? Tafe?
Možda i nije skupo ako se uporedi sa polovnim Case jx80 ?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ja sam stavljao za registraciju samo, posle skinem.
Ako je i ta glupost potrebna pored pozicije, ispravnih stop svetala, rotacije, jbg onda.

Tabla za ozbacavanje sporih vozila nema veze sa svetlima i rotacijom

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pa znam ali ne vidim neki smisao sem na nekom prikljucnom vozilu ili nosenom orudju.

Kako ne vidis smisao, smisao je da onaj iza tebe vidi da je u pitanju sporo vozilo i da zna sa cim ima posla, dali sme da se upusti u preticanje i tako to

Samo neke gluposti uvode radi "poboljsanja bezbednosti saobracaja".
Ne razmisljajuci da ce budzenjem tog trougla mozda smanjiti preglednost vozacu traktora!
Nemam gde da ga stavim a da ne smeta...

Niko me nece ubediti da taj trokut IČEMU smislenom služi niti da ima ikakvog efekta na bezbednost.

Besmislica je i tablica od 2 kvadrata. U dobrom delu SAD ni na autima nije obavezna prednja tablica vec samo zadnja, a kod nas na traktoru koji ide 30 zahtevaju obe i to nenormalno velike.
Beogradski taksisti su presli broj 10 000 i njihove tablice su postale nečitljive, a mi na traktorima tablice od 2 kvadrata da se vide sa 500m.
Kad nakalemis sve sto se zahteva zauzmes celu zadnju povrsinu traktora.

Итекако трокут у мрклом мраку служи, шта да ти цркне трактор негде на путу. Остане без инсталације па једино те може тај бесмислени трокут спасити да будеш видљив и да се неко, не закуца у тебе. Колико сам пута наишао, на трактор без задње инсталације, али имају трокут који се са километра види у мраку. Лично и сам сам имао таквих ситуација.

Pa i to je zakonski regulisano i bez table...
Obavezan je trokut kao na autu kao oprema pri registraciji...
Po toj logici svako motorno vozilo bi trebalo imati taj fluerscentni trougao ako nekad stane zbog kvara u mraku i ostane bez svetala ...

A čemu služe one mačije oči na zadnjim stop farovima? Često bolje sijaju i vide se nego mnogi trokuti. Ima mnogo proizvođača trokuta a pola ne svetle ali se legalno prodaju, bitno je državi porez da uzme.

Nazad
Vrh