IMT

Vjerovatno su ti opet oštećeni zubi na kanži pa nemože da uzubi.Opet rastavi pa pregledaj.Moguće da su zubi mekani pa se iskrive.
Mogu ali nekad ukljuci a kad se ostete zubi nikako je moze ukljuciti, a i poluosovinu sam stavio polovnu original, samo razmisljam na onu mašu sto je u obliku klipnjace sto gura taj mali zupcanik malo je bila pojedena pa ne znam da li je to moguce🤔 da ne gura dovoljno zupcanik pa da uhvati samo vrhom i zato mi podize papučicu.

Pregledaj i kronere na poluosovini ako je polovna mogu biti usukani pa nemoze kandza do kraja nego do pola pa je izbacuje.
Ne znam sad kakva je, da li se opet nesto pokvarilo ali kad sam namintirao radilo je savrseno sa rukom upadala ko od šale, ali provjeravao sam kako prolazi kandza preko nje pre nego sto sa namontirao, prolazilo je savrseno bukvalno klizi preko poluosovine.

Tebi ne uzubi kandza do kraja ja bih rekao...
Vidi kad pritisnes da li onaj deo sto viri iz trube ulazi do kraja.
On hoce da glavi kad se ne koristi cesto blokada.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

WD sprejom isprsci sve, cesce je pokusaj koristiti pa ce ici lako, nema tu sta da se pokvari.
Jedino ako nije uvijena viljuska pa ne uzubi kandza do kraja ali ako nisi skakao po pedali, ne bi trebalo.

WD sprejom isprsci sve, cesce je pokusaj koristiti pa ce ici lako, nema tu sta da se pokvari.
Jedino ako nije uvijena viljuska pa ne uzubi kandza do kraja ali ako nisi skakao po pedali, ne bi trebalo.

Ne bi trebalo da se pokrivilo sta, samo mi nije jasno zbog cega izbacuje, tacno poskakuje pedala pod nogu. Razmisljao sam da nije do one viljuske sto je u obliku klipnjace, sto gura onaj mali zupcanik jer je pojedena par milimetara ali opet tek kad sam promjenio poluosovinu malo je reci da je radila dobro blokada, ali i tad je bila ista viljuška🤔 i sad nekad upadne i kad upali radi dobro ne izbacuje nogu samo je problem dok upadne, ja od 90kg ustanem na noge i navali na papucicu dok traktor miruje i polako popustam kvacilo dok ne upadne, nekoliko puta pritisnem kvacilo i nekad upali a nekad ne.

Uvek tesko ukljucuje kod pravolinijskog kretanja, sve dok jedan tocak ne pocne da proklizava, to je normalno.
Pritisak na papucu treba vrsiti jednim intenzitetom sile, kad se ukaze prilika da se kandza uzubi, to ce se desiti.
Nema potrebe toliko da pritiskas, sad je vec moguce da se viljuska iskrivila ako si stajao celom tezinom.
Ako je kriva, sad hvataju samo vrhovi kandze pa se zato desava da nekad izbaci.

Uvek tesko ukljucuje kod pravolinijskog kretanja, sve dok jedan tocak ne pocne da proklizava, to je normalno.
Pritisak na papucu treba vrsiti jednim intenzitetom sile, kad se ukaze prilika da se kandza uzubi, to ce se desiti.
Nema potrebe toliko da pritiskas, sad je vec moguce da se viljuska iskrivila ako si stajao celom tezinom.
Ako je kriva, sad hvataju samo vrhovi kandze pa se zato desava da nekad izbaci.

Da razumujem ali stvar je da ja to pokusavam gdje traktor slajfuje a ne gdje moze proci jer nikad ne koristim gdje nema potrebe, ali papucica nece da upadne nego samo poskakuje tako je isto bilo i pre mjenjana poluosovine ali tad nikad nisam mogao upalit a sad nekad upadne, ali nije mi jasno sta bi trebao promjenit i do cega je problem, jer kad sam promjenio poluosovinu tada je ukljucivala perfektno nisam trebao pritiskati samo lagano postavim nogu i polako popustim kvacilo i ona upadne ali nije dugo radila, nego je pocela ovako. E sad nekad se desi da ne mogu upalit nikako a nekad ustanem na noge i lagano par puta popustim i pritisnem kvacilo i preskoci par puta pa upadne e kad upadne tad samo lagano nogu na papucicu i nece izac dok ne pustim.

Ne bi trebalo da se pokrivilo sta, samo mi nije jasno zbog cega izbacuje, tacno poskakuje pedala pod nogu. Razmisljao sam da nije do one viljuske sto je u obliku klipnjace, sto gura onaj mali zupcanik jer je pojedena par milimetara ali opet tek kad sam promjenio poluosovinu malo je reci da je radila dobro blokada, ali i tad je bila ista viljuška🤔 i sad nekad upadne i kad upali radi dobro ne izbacuje nogu samo je problem dok upadne, ja od 90kg ustanem na noge i navali na papucicu dok traktor miruje i polako popustam kvacilo dok ne upadne, nekoliko puta pritisnem kvacilo i nekad upali a nekad ne.
Ako poskakuje pod nogom iskrivila se viljuška i kandže kače u viljušku odnosno u onaj vrat od viljuške. Zameni viljušku

Evo slike kako sam se ja rešio bede zvane filter goriva na IMTu 539 sa roto pumpom. Drugi filter iznad pumpe je ostao zbog sistema cevi gore, ali nema potrebe da se toliko često menja.
Nosač filtera od Stila 1.9 JTD + filter MANN WK842/2, kvalitetniji od bilo kog koji može da se kupi za CAV 296 sistem. Zamena za 2 min bez brige da će gumice procuriti, plus čep za ispuštanje vode iz goriva na dnu filtera koji se lako koristi.
Samo sam jedno crevo morao da napravim duže ostalo sve paše direkt. Na linijskoj pumpi bi verovatno bilo za nijansu komplikovanije povezati creva zbog grejača ali ništa neizvodljivo.

iEJouH3.jpeg

9LokJFo.jpeg

Jedan od dzekova je grejac goriva, razmisljao sam o njemu ali realno nema potrebe. Prvo zimsko gorivo ne pravi probleme, drugo kad dovoljno zahladni da zaledi svakako i ne koristim traktor.
Drugi dzek ne znam cemu sluzi verovatno neki senzor temperature.
Voleo bih da na dno ugradim senzor prisustva vode u gorivu, mislim da bi bio jako koristan jer sam vec imao problema sa vodom u gorivu. Jos uvek trazim semu povezivanja i dodatne informacije da li senzor zahteva neku dodatnu obradu ili u sebi sadrzi elektroniku i da moze da se na njega poveze neka zujalica i/ili kontrolna lampica.

Jedan od dzekova je grejac goriva, razmisljao sam o njemu ali realno nema potrebe. Prvo zimsko gorivo ne pravi probleme, drugo kad dovoljno zahladni da zaledi svakako i ne koristim traktor.
Drugi dzek ne znam cemu sluzi verovatno neki senzor temperature.
Voleo bih da na dno ugradim senzor prisustva vode u gorivu, mislim da bi bio jako koristan jer sam vec imao problema sa vodom u gorivu. Jos uvek trazim semu povezivanja i dodatne informacije da li senzor zahteva neku dodatnu obradu ili u sebi sadrzi elektroniku i da moze da se na njega poveze neka zujalica i/ili kontrolna lampica.
Ako se ne varam (U sećanju mi je ostalo), kolega nikako da mi vrati Laptop sa TecDoc, HaynesPro, AutoData i AllData pa da proverim tačno.​

Prvi konektor je za FTS senzor (Senzor temperature goriva)

Drugi konektor je za WiF senzor (Senzor prisustva vode u filteru).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh