IMT

Znam kako je.Radio proletos izvoženje stajnjaka i nasipanje puta pored njive pa mi se jednoga dana skrljala kratka poluosovina prednje vuče a nakon nje i zglob pa sam radio samo sa zadnjom vučom dok nisam sredio problem.E jesam se napatio k'o Isus.

2500-3000 to je ta cena, nebitno koja je vuca, ljudi stisnu zube i plate.
Ja sam hteo neki dobar utovarivac na 560DV, ali u pristojnom stanju sa nivelacijom kasike ispod 1500e nema, samo preko.
Od 500 do 700e traze za pomocnu pumpu i razvodnik, rekoh aj to bi bilo najkulturnije, gde da dzidzam po traktoru posudu za ulje, pumpu dole na kardan, bude ruzno a i druga stvar, smeta, na kardan ni jedan prikljucak ne mozes koristiti posle kad se to namesti a hteo bi i rolo balirku vuci sa njim...
Tako da ne znam sta da radim, za ovaj sport para ne mozes naskupljati nikad.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ta prednja vuča bi bila dobra i sa hidromotorom za svaki točak, da se uključuje po potrebi.
Kao stari JD traktori.
Sve je smešteno u točku i planetari i hidromotor. Mislim da bi to moglo i da se nađe od tih traktora i po meni bi bilo najjeftinije rešenje za te stare traktore..
Dosta mehaničkih problema bi time bilo izbegnuto..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Deks ja sam kod mene namontirao pumpu sa multiplikatorom koja se kači na kardan i posebnom posudom za ulje i koristim je tokom rada sa prednjim utovarivačem, nema šta ne može podići bez ikakvih problema.Pomoćnu pumpu nisam mogao da nabavim jer je kod mene najnoviji tip centralnog kućišta pa ne odgovara standardna pomoćna pumpa kao i spojevi pa sam batalio tu rabotu.

Novi tip ima klip volana dole kod levog točka i nosač mu je na samom kućištu prednje vuče dok stari tip ima sa desne strane, spaja se sa šapom na kućištu menjača i sponom na desnom točku. U bočnim reduktorima kod starog tipa imaš sunčani zupčanik, poluosovinu sa zubima iz komada i manje trkače.Kod novog tipa nema sunčanog već imaš šerpu, kavez sa većim trkačima i poluosovinu na koju se navlači zupčanik.Kod mene je na jednoj strani bio novi a na drugoj stari tip i imao sam mnogo problema sa tim starim pa sam prebacio na novi tip i to planinarenje je koštalo 600 evra s'tim da sam kavez sa trkačima kupio polovan pa sam prošao jeftinije.

Meni se te stare imt-ove ne svidjaju nikako...
Novi tip je mnogo jaca kompletno i veci ugao zakretanja tockova, milina za okretanje, kao zapadni traktor.
Ako treba nekome mozda ima ovaj u Kg ali su mu cene preko precke.
Meni za pomocnu i razvodnik trazio 700e

Razvodnik sam kupio za 40 e u Rumi na vašaru od čoveka iz Đurđeva koji rastura IMT traktore, jedino nije imao creva i spojnice ali kao nov, radi bez greške.

Specifican je goran ::novac::.... pitao ga skoro za poklopac menjaca od petaka ili neki od 54x 56x, da izbacim glavu upravljaca na ferkicu zbog hdr. volana, kaze 5000din. , ja uzeo u konarevu za 20e, otisao sa drugarom on usput uzeo nosace krila za petaka,da izbaci kockasta....

10.000e hoce za neku sklepu 577 bez prednje vuce, ja ga ne bi uzeo za dz...
Kaze odlican traktor, rekoh ekstra.
5000e trup, mokro kocenje, bez felni, menjaca, znaci samo dif sa trubama, hid ploca i iza poluge, cilindri...
Lupa neke cene ne daj Boze

Nazad
Vrh