IMT

Хоће до -12, мада ови старији са линијском пумпом боље пале.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Kad je vec prica o paljenju, imam problem na imt 542, linijska pumpa, tesko pali, kad je zima jos je izrazenije, moram bas dugo verglati da upali, meni nekako izgleda da kao da nesto nije uredu od bos pumpe do dizni i da li se nafta povuce ili sta se desi ne znam ni sam. Kad ujutro jednom upali tokom dana pali bez ikakvih problema, dolazim do nekog zakljucka da sto vise stoji bez paljenja kasnije teze upali, sta bi mogao biti uzrok ovoj pojavi?

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Kod vas zima nije kao kod nas.Vi se bezmalo možete porediti sa Sibirom a tu smo u zemlji Srbiji.
Ма какви јутрос -3,јуче -4,пре петнаест дана -7, сунчано,ведро лепо време. После преко дана +15. Још кад падне метар снега, милина. Јутро,-15 а ја морам да очистимо пут за млекара, или да донесем млеко на магистрални пут...

Ko ima krave u stali i nezgodan prilaz laktofrizu razumece ove ljude sto stavljaju grejace dodatne na traktore i okivaju ga u kandze i lance...
Put mora biti cist u svako doba jer ako se sneg utaba posle si seo gde ne treba!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Хоће до -12, мада ови старији са линијском пумпом боље пале.

Linijska pumpa ima zasebno stelovanje startnog i radnog punjenja. Dok kod roto tog pojacanog starta nema, 1 stelovanje za ceo opseg obrtaja. Zato linijska uvek pali malo bolje, cesto uz oblak crnog dima.

I jedna i druga startuju sa max punjenja, sa tim da ona roto sa korektorom daje jos i pred paljenje.
Mislim nisam siguran neka me neko ispravi ako gresim, da liniska Ipm(CAV) nema dodatnog startnog punjenj.

Poslednja izmena:

Na stranici 35 opisano je podesavanje linijske pumpe, jasno je napisano da je maksimalna kolicina goriva 55cm3/1000 taktova, i da je linearno od 500 do 1000 obrtaja pumpe (sto je jednako 1000 do 2000 obrtaja motora) a u koraku 6 "Podesavanje startnog punjenja - Dodavanjem ili oduzimanjem distantnih podloski na konicnom disku podesiti kolicinu goriva da iznosi 80cm3/1000 taktova", pri 150 obrtaja pumpe (300 motora). 30% vise od standardnog radnog punjenja.

Hvala, evo i ja sam imao ovo uputsrvo a nisam ga procitao. Samo sam gledao ovu ipm pumpu rasturenu nisam to vidjao kad majstor podesava. U sakom slucaju hvala zato i postoji forum.
Kod ove pumpe izostaje ona dodatna polugica kao kod dosch a gde kad se povuce zimi, letvica se dodatno pomeri i jos vise zakrene elemente tako dobijemo jos goriva ja sam na to mislio kad kazemo dodatno punjenje.

Kolike akumulatore da stavim na 558? U prospektu piše da idu 2x56 ali isto tako piše da idu sijalice od 35w na prednje farove, a to baš ne ide u današnje vreme.
Pitam koliko najveći mogu da budu ta dva a da stanu u ona fabrička kućišta?

Motor je babaroga, nikad otvaran, u najtežim radovima ne izbacuje crni dim, sve ok. Grejač isto odličan.
Mislio sam da stavim 2, ipak. Zato sam pitao da li bi bila dovoljna 2x56 i da li mogu neke jače da stavim.

4 godine sam vozio 560 na 45ah akomulator
Zimi se vozi svaki drugi dan to kažem zbog krematora, inače traktori mi stoje pod ruskom šupom nemaju kuvala i čuda i sprej ne koristim!
Ako ti je 558 ispravan motor i alnaser dosta ti je 45Ah ako je ne ispravno malo ti je 200ah kao i mom komšiji na 552
Kad pali 552 to su muke od vruće vode do grejača na petrolej, dekompresora, kuvala i čuda
Od čega mu je samo alnaser da mi je znati taj vrti po 10minuta svaki put

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Uvek je bolje jedan veci akumulator nego dva manja paralelno.
Ako crkne jedan od manjih moze da izazove i kvar drugog, neispravan ce prazniti ispravnog.
2 akumulatora su samo nuzno zlo ako nije prakticno ugraditi jedan veci zbog prostora

Nazad
Vrh