IMT

Код нас је човек давне 70 год. купио новог владимирца са две ручице мењача. Рано изјутра је отишао за БГ возом и преузео трактор без кабине понео воде,хране и све у вожњи радио јер није знао да га заустави. И негде предвече кад је стигао у Врбас у наше насеље заустави га цела делегација родбине и комшилука,као одбор за дочек и ту стане некако га избаци из брзине и кад је требало да крене убоде га у ону пузајућу брзину. Кажу више му је требало тај километар и по до куће да пређе него од БГ до Врбаса. И вазда је имамо проблем са брзинама у коју га убоде том га је терао,никад није знао да га шалта једина му је срећа била што му је сва земља била око салаша.

Ima takvih mnogo....
Ubada jednu brzinu, treba mu brža, opet šamara palicu, ubode opet neku, ona sporija, opet na neutral, pa ponovo ubada, i tako, dok ne ubode "željenu" brzinu... 😂

Ко зна, можда је то и сачувало машине. Никад нису напрезане до краја.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

И колико дуго тако? Научио сам да возим на лади ниви и користили смо спороходне скоро па свакодневно. Мислим да се још вози.

Какав дивљо. Овде у фирми има један праисторијски белорус има само споре брзине и још иде.

Rešio sam anlaser na 539. U pravu sam bio što sam reko da prvo treba iproveravati buksne i kontakte jer tu su najčešće uska grla za struju.
Dok sam čačkao i gledao otpala mi je buksna na automatu. Verovatno se jedva držala i nije provodila dovoljno struje. Stavio novu i pali ko mina svaki put.

Ma to vuče previše struje oče da se zapali
Možda masa nije dobra

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ima u Vajskoj kod Igora
Ako je uvo puklo dobar varioc i rešeno
Ide to kasnije godinama

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Mene muci 540, kad se nagne na desnu stranu ili prednji kraj niz brdo nece hidraulicne pumpe da rade.
Ima i zupcastu...
Ulja ima na onom imbusu kad odvrnem, izlazi. Da l' da sipam jos??

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dospi ulja, ako pumpa ima filter trebalo bi i njega ocistiti, ako je prljav sporije uvlaci ulje pogotovo kad je hladnije vrijeme

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh