IMT

Uzeta danas pumpa koja ce zameniti staru ac pumpu, pritisak 0,1bar

2600din,u lokalnoj prodavnici auto delova.Ako mislis da je slaba uzmi marelijevu oznaka je "mam 00008" ona je 0,2 bara i nekih stotinak litara na sat

Ako ti nije problem ,možes li da slikaš kutiju gde se vidi oznaka i proizvođač,može i na PP...
Što se tiče protoka po tome možda može i ta od 0,1 bar,S-46 u kombajnu pri punom gasu i opterećenju troši 10ak litara na sat,možda neko zna nešto više o tome ?

Gde mogu poruciti hladnjak za Imt539 (ne Turski)?
Mozes li okaciti broj ovde da ih i ja zovem? Usput jedno pitanje, koja je razlika izmedju tih Turskih i 'nasih' hladnjaka? Sem u ceni koja je skoro dupla
P.S. sad sam nasao tog iz Opova na netu, Ikaterm hladnjaci, razlika je 3x veca...je l realno da su toliko losi ti Turski hladnjaci, u cemu je fora?

Drug imao na 558 greje se motor!!
Nasao posle kod lika polovan od maseja iz 60-tih godina, sad super.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Razlika je u broju saca, turski ima manje saca pa tako stane i manje vode.Ja na 539 imam turski vec 15 god i nema ni givora I dizanju temperature

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Kolicina vode uopste nije bitna, bitna je povrsina izmenjivaca, a pretpostavljam da je na turskom dosta manja... Fabricki hladnjaci imaju dosta rezerve i treba bas mnogo da se zaprlja da bi krenuo da dize temperaturu

Petre pa valjda je logično ako ima manje ćelija da ima i manju površinu ali zato ima veći protok vazduha koji prolazi kroz njega i radi radnju bez ikakvih problema,ja ga imam i termostat takođe i nikad nije prešao 80 stepeni

Poslednja izmena:
Ti poslove gde traktor vuce su maciji kasalj, treba probati roto drljacu ili silokombajn, pa tek onda pricati da li se grije ili ne grije

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Mi imamo na jednom imt558 turski stavljen pre 4g a na drugom je originalni, izbegavali smo do sad da radimo silazu sa ovim turskim ali evo ove godine terao kombajn bez ikakvih problema. Temperatura nije prelazila 80-85 stepeni celi dan. Vidi se i na oko da je kvalitet turskog dosta losiji i da nema sanse da traje kao ovi orginalni ali za divno cudo radi posao za cenu koliko kosta odlican je.

Petre pa valjda je logično ako ima manje ćelija da ima i manju površinu ali zato ima veći protok vazduha koji prolazi kroz njega i radi radnju bez ikakvih problema,ja ga imam i termostat takođe i nikad nije prešao 80 stepeni
Ne znam koliko je povecan protok vazduha ali ne verujem da ima šanse da nadoknadi razliku u površini.
Hteo sam da kažem da je i turski lošiji hladnjak verovatno ok ali mora češće da se čisti jer ima manje rezerve nego fabrički. Ko redovno izduvava prašinu ne bi trebalo da ima problema.
Baš sam testirao na 539 koliko može da bude zaprljan a da motor ne predje 90 *C u oranju, ispostavilo se negde preko 50% odokativno

Nazad
Vrh