IMT

Citam ovde o nekim prognozama i procjenama kad je motor los i pred generalkom i nadjoh da ako na cepu za sipanje ulja masti to je znak da je motor pri kraju a kod mene ustvari to vec par godina tako.Jest da nemam onaj poklopac unutra sto ide ali u radu kad skinem cep bas ga ima-ulja a i na iber lauf dimi na merac isto baca ulje kad izvadim sipku jedino sto je pritisak kad je hladan na 4 bara i malo vise a na leru kad je bas zagrejan nesto ispod 1 bar,ulja zasad ne trosi nesto malo.
Jedan dobar mehanicar u mom kraju rece nista ne diraj dok ti prednji desni tocak sa unutrasnje starne ne bude mastan od ulja a ja razmisljam da ga prodam i uzmeme nov Tafe.
Da li je bolje uraditi generalku na mom 539 (91 god.) ili uzet nov Tafe ,sta vi mislite,i imal danas kvalitetni delova za generalku?
Kakav ti je kompresor????
Imao sam slučajeva da zbog kompresora istera ulje iz motora, na merač mora da prska i nov motor!!!
To što fuva na iber lauf nije strašno!!
Čep bi trebao da ima i ona dva diska ispod baš zbog hvatanja ulja, i ono sito u usipnom grlu !!!
Teraj i ne brini!!!!
Dok ima pritisak samo teraj!!
Nzm odakle si ali evo mesečno sastavim bar 2 motora, moj savet je ako se odlučiš za generalni ozbiljna mašinska obrada i domaći delovi 27mart, drapšin, daido, pobjeda. Ako ima mogućnosti da ti oni i rastave i sastave motor i daju garanciju to je super!!!!!!
Ako je nekad pregrijan moguće da su samo karike problem
Trebao bi izmeriti kompresiju na suvo i na mokro i videti šta ga je snašlo!!
GENERALNA MOTORA je poslednja stvar prvo treba sve ostalo pregledati!!!
Kako on pali????
Moj 533 je duvao zadnjih 3000h i palio ujutru na sprej
Takvog sam ga i prodao sa 15_16000h

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

meni 558 kad je duvao i vlazio gore cep, lepo razbucam grejac sprovedem crevo od iberlaufa na grejac tako da te pare vratim nazad na usis.

Prestao vlaziti na cep, prestao duvati kad se izvuce merac od ulja.

Vakum je veci nego pritisak u karteru zato je moguce(kao na kolima)

Kad pritisak u karteru nadvlada vakum onda je kraj :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

U komšiluku ziveo jedan djed ČVARAK imao je ZADRUGAR plave boje, svakog proleća i jeseni on dodje kod mog djeda kad menjamo ulje i uzme kantu ili dve starog ulja da doliva u plavog izbacivao mu na iberlauf
Kad jedne god nema ČVARKA, dodje jesen nema ČVARKA??????
Sretnemo ga u ataru kako ore njivu Zadrugarom, zaustavimo se da vidimo što se zavadismo što ga nema???
Kaže djed Čvarak našao sam mu šemu!!!!
A on iuzbušio karter i sproveo iber lauf nazad u karter

U komšiluku ziveo jedan djed ČVARAK imao je ZADRUGAR plave boje, svakog proleća i jeseni on dodje kod mog djeda kad menjamo ulje i uzme kantu ili dve starog ulja da doliva u plavog izbacivao mu na iberlauf
Kad jedne god nema ČVARKA, dodje jesen nema ČVARKA??????
Sretnemo ga u ataru kako ore njivu Zadrugarom, zaustavimo se da vidimo što se zavadismo što ga nema???
Kaže djed Čvarak našao sam mu šemu!!!!
A on iuzbušio karter i sproveo iber lauf nazad u karter

Što bi rekli: "Ako je glupo a radi, onda nije glupo"

Nzm nisam pristalica reciklaže ulja
Imao sam auto koji je jeo 1l na 1000km uvek sam novo ulje sipao!!!
Jednom godišnje sam i filter menjao!!
A i ulje sam menjao, pop redjem 2000km bez dosipanja ispustim još 1,7_1,8 što ima unutra i naspem nivo ulje nov filter!!!
Jeste bila neka socijala ali novo!!
Npr sad uzimam neku sae 30 da sipam u vazdušne filtere i hidraulike 140din/l

Moj komšija je imao 539 koji je zbog puno radnih sati produvao. Međutim on je i dalje radio počeo je da tjera ulje na odušak. On je skinuo čep od ulja i umjesto njega stavio krivo gumeno crijevo od vode i nastavio raditi tako ga i prodao nije izbacivao ulje.

Ma samo iberlauf dovucete u usisnu granu(kao na kolima sto je ) vakum rastereti sav pritisak iz kartera i nema vise da izbacuje ulje i duva.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Stigao jos jedan imtejac
a8dcce0163b5c8b8c35453e8da53b34a.jpg
5c5eb720c819993c9b70267025b6798a.jpg
26ab33cbbe6c68aaadc09a38adc4c6f9.jpg
78ea00394075d9a9ba6ee6dd96622d9e.jpg
f9d6d013d21f71730949e4ef4dc71ffa.jpg

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh